Yok Hükmünde Sayıldı

Yok Hükmünde Sayıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2018 10:24
Yok Hükmünde Sayıldı

Isparta İdare Mahkemesi, kongrede aday olan Ahmet Bayram’ın açtığı davayı karara bağlayarak geçen yıl yapılan genel kurulu iptal etti. Karar ile Örmeci yönetimi düştü. Eskiye dönüldü ve Başkan Mahmut Bülbül.

Kent Konseyi’nde seçimler krize dönüştü. Geçen yıl 24 Ekim 2017 tarihinde yapılan olağan genel kurulu hakkında açılan davayı karara bağlayan mahkeme ‘Yürütmenin durdurulmasına’ hükmetti. Buna göre, söz konusu genel kurul yok hükmünde sayıldı ve başa dönüldü. Dolayısıyla, Kent Konseyinin geçen yıl yapılan kongresinde başkanlığa seçilen Ramazan Ziya Örmeci ve yönetimi düştü. Konseyin Başkanı o kongreye kadar başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Mahmut Bülbül oldu.

BAYRAM; “AMAÇ, KENT
VİZYONUNUN GELİŞTİRİLMESİ”
Kent Konseyinin geçen yılki kongresinde Başkan adayı olarak yarışan Ahmet Bayram, Isparta Kent Konseyinde Değişim Zamanı Platformunu adına yaptığı açıklamada; “İlimizde 2012 yılında kurulan Isparta Kent Konseyi ‘Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden
yönetim ilkelerini hayata geçirmek’ amacıyla ile yola çıkmış ve 2017 yılına kadar çalışmalarını sürdürmüştür.

“ISPARTA KENT KONSEYİNDE DEĞİŞİM ZAMANI
PLATFORMUNU OLARAK YÖNETİME TALİP OLDUK”
2017 yılında 3.Olağan Genel Kurulu için 24 Ekim 2017 tarihinde Kent Konseyinde seçimli Genel Kurul Kararı alınması üzerine, ‘Isparta Kent Konseyinde Değişim Zamanı Platformunu’ oluşturan bizler; ekip ruhu, görev bilinci ve gönüllülük esasıyla, gelişen ve geliştikçe değişen toplumun istek ve ihtiyaçları çerçevesinde zamana uyum sağlayan Isparta’mızın ihtiyaçlarını tespit, öneri ve uygulamada da taşın altına elini koyarak destek vermek düşüncesiyle Ahmet Bayram başkanlığında aday yürütme kurulu ve 14 yol arkadaşı ile birlikte Isparta Kent Konseyi 3.Olağan Genel Kurul Seçiminde aday olma kararı almıştır.

“KONGRE ÖNCESİ DELEGE LİSTELERİ
YÖNERGEYE AYKIRI OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ”
Seçim öncesi ve seçim günü birçok engellemelere maruz kalan platformumuz, çeşitli desiselerle durdurulmak istenmiştir. 24 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen Isparta Kent Konseyi 3.Olağan Genel Kurulunda seçimden bir gün öncesine kadar delege bile olmayan Sayın R. Ziya Örmeci’nin aday gösterilmesinin yanı sıra seçim öncesi delege listelerinin yönetmelik/yönergeye aykırı olarak değiştirilmiş ve oy kullanmaları sağlanmıştır. Bilindiği üzere Isparta Kent Konseyinde Değişim Zamanı Platformu olarak adayımız tüm bu sayılan usulsüzlüklere rağmen Sayın Ahmet Bayram diğer aday Sayın R. Ziya Örmeci karşısında sadece 5 oy farkla seçimi kaybetmiş ve seçim sonuçlanmıştır.

“YÜRÜTMENİN DURDURULMASI
TALEBİMİZ MAHKEMECE UYGUN GÖRÜLDÜ”

Isparta Kent Konseyinin 24 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen 3.Olağan Genel Kurul Seçiminin, 08.10.2006 tarih ve 26313 sayılı Kent Konseyleri Yönetmeliği ve Isparta Kent Konseyi Yönergesi hükümlerine uygun yapılmaması, Divan Başkanlığının taraflı yönetimi ve Divan Kuruluna verilen tutanağın işleme alınmaması, resen tespit edilen hususlar çerçevesinde iptali ve yine öncelikle seçim işleminin hukuka aykırı olması ve telafisi güç ve imkansız zararlar doğuracağı gerekçesiyle Isparta İdare Mahkemesine açmış olduğumuz yürütmesinin durdurulması talebimiz mahkemece uygun görülmüştür.

“KONGRENİN YENİDEN
YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”
Bu kapsamda Isparta İdare Mahkemesinin 2018 / 30 Esas Numaralı Yürütmeyi Durdurma Kararı ile 24.10.2017 tarihinde yapılan Isparta Kent Konseyi Genel Kurulu Seçimi iptal olmuş bu seçimle göreve gelen Başkan ve organlar ile buna bağlı teşekkül eden tüm işlemler (14 Şubat 2018 tarihli Genel Kurul kararları) ortadan kalkmıştır. Dolayısıyla seçim öncesindeki Kent Konseyi Başkanı ve organları yeni seçim yapılana kadar görevlerine devam etmektedir. Bu sebeple iptal edilen Isparta Kent Konseyi 3.Olagan Genel Kurul Seçimlerinin yeniden yapılması için ilgili mercileri göreve davet ediyoruz. Ayrıca seçim sürecinde yaşanan usulsüzlerden doğan hak ve menfaatlerimizle ilgili hukuki girişimlerimizi saklı tuttuğumuzu kamuoyuna saygıyla arz ederiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.