Yoldan Geçen Adayla Yüzde 10 Alırız

BASA’nın Isparta’da yaptığı seçim anketine tepki gösteren CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Ankette CHP yüzde 3 olarak gösterilmiş. Biz sokaktan geçen birini aday göstersek en az yüzde 10 oy alırız” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2013 13:19
Yoldan Geçen Adayla Yüzde 10 Alırız

Kısa adı BASA olan Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü tarafından yapılan ve MHP, CHP ile AKP’nin oy oranlarını gösteren son anket partileri birbirine düşürdü.

Ankette MHP’nin bugün seçim olsa belediyeyi tekrar kazanacağı gibi gösterilmesi ve CHP’nin Isparta’da oy oranının yüzde 3 olarak gösterilmesi CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un tepkisini çekti.

CHP’NİN OTURMUŞ BİR YAPISI VAR
30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin flaş bir parti olacağını düşündüklerini ifade eden Şenol, “Göstereceği adayla tüm şehri kucaklayan, oluşturacağı il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ekibiyle de geniş bir cepheyi temsil edecek.

BASA’nn yaptığı ankette CHP’nin oy oranının çok düşük olması bu anketin gayriciddi bir çalışma olduğunu gösteriyor. MHP’yi yüksek, AKP’yi hemen onun ardından gösteren ankette CHP’nin küçük bir rakamla gösterilmesi benim bu fikrimi destekliyor. CHP, yoldan geçen birini gösterse yüzde 10’un üzerinde oy alır.

CHP’nin Isparta’da oturmuş bir yapısı var. Aldığımız yüzde 21 oy var. Türkiye çapında yapılan tarafsız anketlerde CHP, Isparta’da yüzde 25 gösteriliyor. BASA’nın yaptığı anketin inandırıcılığı var mı? Seçimlerde MHP ile AKP yarışacak gibi gösteriliyor. CHP tabanına başka bir mesaj verilmek isteniyor. Isparta’da gerçekten yarışacak olan parti CHP olacaktır” dedi.

MANİPÜLASYON VAR!
Ankette bir manipülasyon olduğunu ileri süren Şenol, “Burada CHP seçmenine ‘AKP ile MHP yarışacak CHP’ye vereceğiniz oylar boşuna gidecek’ imajı verilmek isteniyor. Bu kesinlikle gayri ciddi bir olaydır. CHP, Isparta’da halkın daha çok sahipleneceği adayı çıkartacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

ADAY 10 GÜN İÇİNDE AÇIKLACAK
Bu arada Şenol, genel merkezin isteği üzerine adaylarını Temmuz’un ilk haftası açıklayacaklarını da bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum