Yollarda kasisler kaldırılıyor

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıtası tarafından başlatılan çalışmayla şehirde dayanıklı asfalt çalışmaları tamamlanan yollarda, yol çizgi çalışmaları başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2012 12:53
Yollarda kasisler kaldırılıyor

FETİ KILIÇ - DEMOKRAT

Bu sezonda öncelikle dayanıklı asfalt çalışmaları tamamlanan yollar başta olmak üzere tüm caddelerde profesyonel yol çizgi aracı ile yollar çizilecek. Ayrıca yollarda bulunan tüm hız kesici kasislerin kaldırılması da planlanırken, bunların yerine yeni alternatif çözümler aranıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından aldırılan ve Trafik Zabıtası bünyesinde görev yapacak olan profesyonel yol çizgi aracında çalışacak olan personelde eğitimlerden geçirildi. Eğitimler sonrasında ilk yol çizgi işlemi geçen yıl dayanıklı asfalt yapımı gerçekleştirilen Fatih Mahallesi 205 Cadde’de uygulandı. Yol bir süreliğine trafiğe kapatılırken yolda çizgi işlemi yapıldı. Sol banketlere sarı, diğer yerlere ise beyaz renkte yol çizgi işlemi gerçekleştirilirken, boyada geceleri de reflektör görevi görmesi ve sürücülere kolaylık sağlaması açısından cam tozu kullanıldı.

205 Cadde’de gerçekleştirilen yol çizgi çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu çalışmaları başlatmadan önce gerekli araç ve gereçlerin belediyeye kazandırıldığını ve bu araçlarda görev yapacak olan personelin teknik eğitimden geçirildiğini söyledi.

Yol çizgi çalışmalarının, dayanıklı asfalt yapımı tamamlanan tüm caddelerde uygulanacağını belirten Başkan Günaydın, çizgilerin gecede reflektör görevi göreceğini ve sürücülere kolaylık sağlayacağını anlattı. Trafik konusunun ciddi bir unsur olduğunu ve çalışmaların yaz sonuna kadar tüm caddelerde gerçekleştirileceğini belirtti.

Günaydın, yılsonuna kadar dayanıklı asfalt çalışmalarını tamamlamayı hedefledikleri 80 kilometrelik yolda uygulanacağını ve bunun yanı sıra diğer şehir merkezindeki bazı caddelerde de bu uygulamanın yapılacağına değindi. Başkan Günaydın şöyle konuştu:
“Bu çalışmalarımızı tamamen kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Çalışmalarımız gece gündüz sürecek. Isparta’mızın yapı tarzı altyapısı olan, daha medeni, daha güzel, daha yeşil bir şehir anlamında çağa uygun bir şehir tarzını uygulama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu güzellikler Isparta’mızda fark edilecek tarzda olacaktır. Bu çalışmalar halkımıza hayırlı olsun diyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum