Yolsuzluğa Bulaşan Ak Parti'de Barınamaz

Milletvekili Bilgiç: "17 Aralık'tan bu yana yaşanan bütün hadiseler bunun sadece bir yolsuzluk operasyonu olmadığını göstermesine rağmen...

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2014 10:31
Yolsuzluğa Bulaşan Ak Parti'de Barınamaz

TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski bakan ile ilgili verilen soruşturma önergelerinin imza sahibi olarak söz alan AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Yolsuzluğa bulaşmış biri varsa hesabı mutlaka
sorulmalıdır. Yol arkadaşlarınızdan biri olsa da iddia edildiği gibi bir olaya bulaşanın milletimize hesap vermesi zorunludur" dedi.

Bilgiç, şunları söyledi: "Demokratik bir ülkede, yargı işlemlerini yaparken, yasalar çerçevesinde ve demokratik yasalarda ortaya çıkan temel mantığa zarar vermeyecek, aksine onu güçlendirecek şekilde çalışmalıdır. Savcı ve hakimler, her şeyden önce adli süreçlerin şaibelerden uzak ve tarafsız şekilde yürütülmesine yönelik toplumsal güveni tesis etme zorundadırlar.

Soruşturma esnasında üst makamlara bilgi verilmeden soruşturmanın başlatılmış olması; soruşturmanın başsavcıdan saklanması, bilgi verilmemesi; soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi; belge ve bilgilerin dışarıya sızdırılması ve bir şekilde yargısız infazın yapılması; birbiriyle bağlantısı bulunmayan soruşturmaya ilişkin işlemlerin aynı anda gerçekleştirilmiş olması; soruşturma evrakının UYAP sistemine kaydedilmemesi; koruma tedbirlerinin uygulanmasında ölçülülük ilkesinin ihlal edilmesi; korumanın gereksiz ve usulsüz olarak uzatılması; kolluğun önleyici görevini ifa etmemesi; soruşturma yetkisi bulunmayan Cumhuriyet Başsavcı vekilinin emniyet müdürlüğüne giderek oruşturmaya müdahale etmiş olması; adliye önünde bildiri dağıtılması gibi birçok usulsüzlük, hazırlık soruşturması esnasında yaşanmıştır.

Operasyonun, sadece hukuki bir soruşturma olmadığı, sadece yolsuzluk operasyonu olmadığı aynı zamanda bakan arkadaşlarımızı, partimizi ve millet iradesini hedef alan hukuk yoluyla siyasi bir suikast girişimi olduğu, aziz milletimiz tarafından da fark edilmiştir. Hiç kimse ve hiçbir kurum milli iradenin üzerinde değildir ve olamaz. 17 Aralık'tan bu yana yaşanan bütün hadiseler bunun sadece bir yolsuzluk operasyonu olmadığını göstermesine rağmen hesap verebilirlik noktasındaki hassasiyetimiz gereği bu soruşturma komisyonunun kurulmasını ve tüm gerçeğin açığa kavuşmasını istiyoruz."

Bilgiç, “AK Parti kurulduğu günden bu yana yolsuzluğa bulaşmış birini içinde barındırmamıştır ve barındırmayacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum