Yolsuzluk Siyaseti Yapılıyor

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, yerel seçimlerin yaşlaştığı şu günlerde gerek iktidar gerek muhalefetin yine ‘yolsuzluk’ siyaseti yapmaya başladığını belirterek; “Ancak, seçimler bitince tüm bu iddialar havada kalıyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2014 11:32
Yolsuzluk Siyaseti Yapılıyor

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, 30 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde çok ilginç bir konuya dikkat çekti.

Her seçim öncesi gerek iktidar partisinin gerekse mecliste grubu bulunan muhalefet partilerinin ‘yolsuzluk’ siyaseti yaptıklarını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Yerel seçim olsun, genel seçim olsun özellikle iktidar partisi olan AKP bir konu bulup bu konu üzerinden mağdurları oynuyor. Bu yerel seçimler öncesinde de bir cemaattir tutturmuş gidiyorlar. Bu konu üzerinden mağdurmuş gibi davranıp oy toplamaya çalışıyorlar.

Seçimler öncesi ortaya atılan bir başka konu da yolsuzluk iddialarının ayyuka çıkmasıdır. Hemen hemen her seçim öncesi mevcut iktidar muhalefeti, muhalefet de mevcut iktidarı yolsuzluk yapmakla itham eder. Bu konu ülke genelinde olduğu gibi yerelde de aynı şekilde işlemektedir. İlimiz Isparta’da da her seçim öncesi bu konular işlenir. Şuanda yerelde muhalefet konumunda bulunan AKP, yerelde Belediye yönetimini elinde bulunduran MHP’li Belediye ve Belediye Başkanı hakkında ortaya bir çok yolsuzluk iddiaları atmaktadır. Bu durum 2009 yılında dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman için de yapılmıştı. Ancak ne hikmetse, seçimler yapıldıktan sonra görevi bırakan Belediye Başkanlarından hiç biri hakkında yolsuzluk iddiasıyla dava açılmıyor, açılsa da bugüne kadar ceza almış hiçbir belediye başkanı yok. Bu nasıl iştir anlamak mümkün değildir.

Adeta seçimler bitti mi her şey bitiyor. Yani ortaya atılan tüm bu yolsuzluk iddiaları rafa kaldırılıyor. Burada olan ise Isparta halkına oluyor. Çünkü, ortaya atılan yolsuzluk iddialarıyla hakkı yenilen Isparta halkı yine hakkını alamıyor ve yapan yaptığı ile kalıyor. Bir anlamda yapanın yanına kâr kalıyor.

Ben buradan Isparta halkına çağrıda bulunuyorum. Birbirlerini yolsuzlukla suçlayıp seçimler geçince bir şey yokmuş gibi davranarak halkın hakkını yiyen bu partilere itibar etmeyin ve 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde vicdanınızın sesini dinleyerek oyunuzu kullanın. Isparta’nın kaynaklarını en iyi şeklide ve dürüst olarak sizlere hizmet olarak geri verecek adaya oyunuzu verin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum