Yönetici Asistanlığı Kursunu Bitirip İşe Yerleştiler

Isparta Halk Eğitim Merkezi tarafından, ilk defa açılan ‘yönetici asistanı’ kursuna başarı ile bitiren 12 kursiyere düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 15:16
Yönetici Asistanlığı Kursunu Bitirip İşe Yerleştiler

Isparta Halk Eğitim Merkezi tarafından, ilk defa açılan ‘yönetici asistanı’ kursuna başarı ile bitiren 12 kursiyere düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi. Kursiyerlere üç ay boyunca süren kurslarda sosyal hayatta iletişim, telefonla iletişim, randevu, konuk kabulü, beden dili, klavye eğitimi ile yazı biçimleri, iş mektubu, belge akışı, toplantı ve seyahat organizasyonu gibi eğitimler verildi. Kursiyerlerden bazıları kursu bitirir bitirmez iş yerleşti.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Lütfü Büyükses, amaçlarının gençlere yeni bir istihdam kapısı oluşturmak olduğunu söyledi. Bu mesleğin günümüzde en çok aranan meslek grupları içerisinde yer almaya başladığını ifade eden Büyükses, Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslek edindirme kursları arasında ilk defa açılan yönetici asistanlığı kursunu bitirenlerin özel şirketlerde rahatlıkla iş bulabildiğini belirtti.
    
Büyükses, bazı kursiyerlerin kurs sonrasında hemen iş teklifi aldığını dile getirdi. Halk Eğitim Merkezi olarak her zaman yeni ve güncel kursları açarak yeni istihdam alanları oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Büyükses, “Bu kurslarımız neticesinde şimdiye kadar birçok kişiyi işe yerleştirdiğimiz gibi bu kursumuzda da kursiyerlerimizden bazıları kursu bitirir bitirmez işe yerleştirildi.” dedi.
    
Artan rekabet koşullarının iletişim araçlarındaki ilerlemeler, küreselleşme gibi nedenlerden dolayı işletmelerin kendilerini artık rakiplerinden bir adım önde tutabilmek için iş planlamalarında yönetim organizasyonuna önem verdiğini ifade eden Büyükses, “Bu yeni anlayışın doğurduğu sistem işletmelerin devamlı kendilerini gözden geçirmelerini gerektirmektedir. Yeni iş alanları ortaya çıkmıştır. Bu alanlardan biriside yöneticilerin en büyük yardımcılığını üstlenen asistanlardandır. Kursumuz, bu alandaki boşluğu dolduracak niteliktedir.” diye konuştu.

Kurs öğretmeni Ali Katman da ‘yönetici asistanı’ kursunun Isparta’da ilk defa açıldığını belirterek, kursa yoğun bir talep olduğunu söyledi. Kursun oldukça önemli olduğunu vurgulayan Katman, bazı üniversitelerde ‘yönetici asistanlığı’ bölümünün bile açıldığını belirtti. Katman, kursa 16 kişinin başvurduğunu kaydetti.

Yönetici asistanlığı kursunu bitirdikten sonra bir bankada işe yerleşen Eda Sezer de, kursun oldukça faydalı olduğunu belirterek, kişisel gelişimini ilerletmek ve iş hayatında başarılı olabilmek için bu kursa katıldığını söyledi.
    
Kurs sonrasında işe başladığını kaydeden Sezer, “İş yaşamım dolayısıyla çok dar olan üç aylık zaman diliminde istediğim eğitimi aldım. Yönetici asistanlığı konusu bu konuda çok yardımcı oldu. Kendimi çok iyi deneme imkânı bularak zayıf yönlerimi güçlendirdim.” dedi.
    
Isparta Halk Eğitim Merkezi’nin son 8 ayda açtığı kurslara bin 480 kişinin katıldığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum