Yöneticilere ‘Ceza’ Çözüme Kavuştu

Yöneticilere ‘Ceza’ Çözüme Kavuştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2017 10:23
Yöneticilere ‘Ceza’ Çözüme Kavuştu

Maliye tarafından, 2004 yılında Ispartaspor’da görev yapan yöneticilere kesilen 21 bin 800 liralık stopaj cezası konusu çözüme kavuştu. Maliye, söz konusu cezayı 2 bin 800 TL’ye indirdi. Yöneticiler de bu parayı kendi aralarında toplayıp ödemeyi yaparak konu kapandı. 

Ispartaspor'da geçmişte yöneticilik yapan yaklaşık 400 kişiye Maliye tarafından stopaj cezası yazıldı.  2005 ve 2010 tarihleri arasında Ispartaspor'da yöneticilik yapmış kişileri dernekler masasından aldıkları liste üzerinden toplamda anaparası 8 Bin TL olan 2004 yılında ödenmesi gereken stopaj vergisi için o dönem yöneticilik yapan tüm isimlere gecikme faiziyle 20'şer Bin TL ceza tebligatı gönderildi. 

HER BİRİNE 21 BİN TL’LİK 

ÖDEME EMRİ GÖNDERİLDİ

Trajikomik olan ise maliyenin alacağı para 21 Bin TL olduğu ileri sürüldü. Ardından bu parayı tahsil edemezse birçok kişinin hesaplarına bloke konacağı bildirildi. Toplamda 21 Bin TL olan borcu birçok kişiye ayrı ayrı ödemesi için yine 21 Bin TL olarak gönderdiği iddia edildi. Toplamdaki ana para 21 Bin TL iken, her bir yönetici için yine 21 Bin’er TL istenmesi dikkat çekti. 

TAMAMINA YAKINI VALİ’NİN 

RİCASI ÜZERİNE YÖNETİCİ OLMUŞTU 

Bilindiği gibi; O dönemde, Isparta kamuoyu ve taraftarların yoğun baskılarıyla dönemin önde gelen Şehir yöneticileri, o dönemde görev yapan Valilerin çağrısı ve ricası üzerine; Belediye başkanları oda, borsa ve diğer kuruluşların başkanları, temsilcileri, İş adamları olmak üzere isteyerek veya mecburen elini taşın altına koyarak şehrin sporda ki tek temsilcisi Isparta Spor Kulübünün yönetim kurullarında yer almış olan kişilere Davraz Vergi Dairesince "Isparta Spor Kulübünün stopaj vergi borcu" adı altında dönemsel olarak ayrıştırılmış ödeme emirleri gönderildi. 

ISPARTASPOR ESKİ 

YÖNETİCİLERİ TOPLANDI 

Bilindiği gibi; Maliye’den kendilerine gönderilen ödeme emri konusunda izlenecek yolun görüşülmesi için geçtiğimiz Cumartesi akşamı Ispartasporlu eski yöneticiler Iyaşpark Otel’de bulunan Kahve Durağı Cafe’de bir araya gelmiş ve konuyu geniş kapsamlı olarak görüşmüşlerdi. 

21 BİN LİRALIK CEZA 2 BİN 

800 LİRAYA DÜŞÜRÜLDÜ 

Ispartaspor’un eski yöneticileri bu görüşme sonucunda kendilerine ceza tebligatı gönderen Isparta Defterdarlığı’na giderek Defterdar ile görüşerek konunun çözümünü masaya yatırma kararı almışlardı. Bu karar çerçevesinde önceki gün İl Defterdarlığına giden eski yöneticiler Defterdar Yardımcısıyla görüştüler. Konuyu inceleyen Defterdarlık söz konusu cezayı 2 bin 800 liraya indirmesi üzerine yöneticiler orada kendilerine düşen payları birleştirip söz konusu miktarı ödediler ve konu böylelikle çözüme kavuşmuş oldu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.