YÖREX’te Isparta Rüzgarı

YÖREX’te Isparta Rüzgarı

Yayınlanma:
YÖREX’te Isparta Rüzgarı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ve Antalya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde düzenlenen 8. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya Expo Center'da açıldı. YÖREX Fuarında Isparta Valiliği ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı desteği ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret  Borsası ve Yalvaç Ticaret Sanayi Odası, Keçiborlu Kuyucak Köyü Lavanta Kooperatifi, Güneykent Gül Kadınlar Kooperatifi ve Gülbirlik  yer aldı. 

Isparta’nın önemli değerlerinin tanıtıldığı stant ziyaretçi akınına uğradı. Isparta elmasından gülüne, lavantasına, halısından mermerine, ekmeğinden gül lokumuna,tahin helvasına  kadar birçok ürünün sergilendiği stantta ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan,Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Nuri Dirik ağırladı. 

Isparta Standını  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu,Burdur Valisi Şerif Yılmaz, ATB Başkanı Ali Çandır, ATSO Başkanı Davut Çetin, TPE Başkanı Habip Asan, milletvekilleri, oda borsa başkanları, belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş ziyaret etti. 

Isparta standını ziyaretinde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Isparta ile ilgili övgü dolu sözler söyledi. Isparta’nın markalaşma konusunda önemli adımlar attığına dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ITSO Başkanı Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı Adar ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dirik’i kutladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu  oda-borsalarla iftihar ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, hepsinin Akredite oda-borsa olduğunu, üyelerine Avrupa kalitesinde hizmet sunduklarını söyledi. Yaşanan sıkıntıları ve bu sıkıntıları nasıl aştıklarını anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Hükümetimizin de destek vermesiyle sizlere yönelik önemli adımlar atılmasını sağladık. En büyük şikayetiniz yüksek istihdam maliyetleriydi. Odamızla birlikte istihdam seferberliğini hayata geçirdik" ifadelerini kullandı. 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında şunları söyledi:  “Isparta olarak her yıl bu fuara katılıyoruz.TOBB Başkanımızın da belirttiği gibi biz markalaşmaya önem veriyoruz. Markalaşma konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Burada 81 ilimizin önemli değerleri tanıtılıyor, her geçen yıl kendimizi daha da geliştiriyoruz ve burada gördüğümüz kadarıyla her yıl markalaşan ve patenti alınan birçok ürünümüzü görüyoruz, bu bize mutluluk veriyor. Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize her zaman markalaşma tanıtım ve ihracat konusunda motive edici eğitici çalışmalar yapıyoruz. 4 yıl içinde 20’nin üzerinde ülkeye giderek Ispartamızın değerlerini tanıtma imkanımız oldu, bu sayade ihracatımız arttı. Ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi tanıtımı ve daha birçok konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

            Ticaret Borsası Başkanı Adar da, “Fuarda Ispartamızın tanıtımını yapıyoruz. 81 ilden gelen misafirlere önemli değerlerimizi anlatıyoruz. Gülümüz halımız elmamız ve daha birçok değerimizi burada tanıttık. Katılımcılara teşekkür ediyoruz.”dedi.

Yalvaç Ticaret ve SAnayi Odası Başkanı Nuri Dİrik’te fuarda Yalvaç’ın değerlerini tanıtmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, gelecek yıllarda bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.