Yörük Türkmen Kültürü Şenlikleri

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Yönetimi, Konya, Kadınhanı, Saçıkara köyünde yapılan Yörük Türkmen kültürü Şenliklerine katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2012 17:18
Yörük Türkmen Kültürü Şenlikleri

Gerçekleştirilen şenliğe, Federasyon Genel Başkanı ve Isparta İlbeyi Mustafa Küçükyaman, Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı, Genel Sekreter Hasan Parlayıldız, üye Veli Tombul ve Ramazan Dağıstan’da onur konuğu olarak katıldı.

Saçıkara Aşiretinin düzenlediği Yörük Türkmen şenliğe çok sayıda siyasi ve bürokrat da katıldıb Isparta’yı temsilen şenliğe katılan Federasyon Genel Başkanı ve Isparta ilbeyi Küçükyaman “Isparta’mızı gittiğimiz her ilde en iyi şekilde temsil ederek, kültürümüze verdiğimiz değerden dolayı kabul görüyoruz. Biz Federasyon yönetimi olarak dağlara çıkıp bu hayatı tekrar yaşayalım demiyoruz atalarımızın yaşam tarzı olan bu kültürü unutmayalım unutturmayalım kültür Türk milletinin geleceğine ışık tutacaktır. Bizlerde geleceğimize daha güçlü bir şekilde sahip çıkabilme adına geçmişimizden ders almalıyız.

Çünkü kültürüne sahip çıkamayan toplumlar yok olmaya mahkumdur. Yaylaların özgür çocukları olan Yörükler artık ilimle irfanla uğraşarak vatanına milletine hizmet etmeye devam ediyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk demiş ki gidip Toroslara bir bakınız orada Yörük çadırı var ise içinde duman tütüyorsa hiçbir güç ve kuvvet bizi yenemez. Birlerde atamızın bu sözüne istinaden Toroslar da çadırımızı kurmaya dumanını tüttürmeye devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum