Yörük Türkmenler Kütahya'da Buluştu

Kütahya ili Yoncalı Beldesinde yapılan Yörük Türkmen şöleni yine Türkiye'nin 4 bir yaninda gelen kültür sevdalısı insanlarla dolup taştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2014 12:22
Yörük Türkmenler Kütahya'da Buluştu

Özellikle şölen öncesi yapilan kurultayda bu kültürün yaşatılabilmesi ve gelecek nesillere doğru aktarılması için yapılacak çalışmalara destek verilerek ortak hareketle mutlu sona olaşılabileceği kararı alındı.

Etkinliğe Isparta'yı temsilen Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman ile Isparta Yörük Türkmen derneği başkanı Hasan Parlakyıldız, yönetim kurulu üyeleri Veli Tombul, Abdurrahman Gökalioglu yaptiklari değerlendirmede "Gittigimiz her yerde gördüğümüz kabul karşısında ilimizde bu kültüre sahip çıkmanın değerini gostermekte. Biz her yerde şehrimizi en iyi sekilde temsil ederek Türkiye genelinde bulunan dernek ve federasyonlara ışık tutmaya ve yol göstermeye çalışıyoruz. Ayyildizli al bayragimizin vatan topraklarinin her noktasinda nazli nazli dalgalanmasi için dogu anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde dernekler kurarak kültürümüzü gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruyz" dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.