Yörükler 4 Bir Yere Dağıldı

Yörükler 4 Bir Yere Dağıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2015 11:57
Yörükler 4 Bir Yere Dağıldı

Toroslar Yörük Türkmen federasyonuna bağlı Isparta Yörük Türkmen Derneği Hafta sonunu Türkiye’nin 4 farklı ilinde yapılan Yörük Türkmen Şölenlerinde Yer alarak Isparta’yı temsil ettiler.

Toroslar Yörük Türkmen federasyonu Genel Başkanı ve Isparta İl Beyi Musatafa Küçükyaman, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı ve Muammer Akgül Antalya Yörük Türkmen derneğinin Düzenlediği Şölende yer aldılar. Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız Balıkesir Yörük Türkmen federasyonunun Altı Eylül Belediyesinin destekleri ile yapılan şölende, Dernek yönetim kurlu üyesi Abdurrahman Gökalioğlu İzmir Dedekorkut Yörük Türkmen Federasyonunun düzenlediği Şölende ilimizi temsil ettiler.

Federasyon Genel Başkanı Küçükyaman ve dernek başkanı Parlakyıldız ile yaptığımız görüşmede şu açıklamayı yaptılar.

"15 yıldır aralıksız olarak devam ettirdiğimiz çalışmalarımızın sonucunda ülkemizde 250’nin üzerinde derneğimiz, 23 Federasyonumuz, 3 Konfederasyonumuz kuruldu, Yetmedi nisan ayı içerisinde tüzüğünü imzalanması ile başlayan süreçte Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliğinin Kurulması için 16- 17 Mayıs Günlerinde Kırşehir İli Mucur ilçesinde tekrar toplanarak son imzalarımız atarak birliğimizin kuruluş evrakları ilgili makamlara teslim edilecektir.

Bizler yaptığımız bu çalışma görevlerden son derece mutlu ve huzurluyuz çünkü biz yola çıkarken "SEN BEN YOKUZ, BİZ VARIZ " dedik Yaradan’a sonsuz şükürler olsun ki hedefe yavaş yavaş varıyoruz. Biz Yaylaların özgür çocukları olarak devletimizin her zaman yanında olmaya verdiği görevleri yapmaya ve hatta devletin yönetim kadroların yer almaya birlikte hareket etmeye dertlerimizle dertleşmeye, sevinçlerimizde birlikte gülmeye hazır olduğumuzu görev beklediğimizi belirtmek isteriz.

Hafta sonu 4 farklı ilimizde yapılan Yörük Türkmen şölenlerde ilimizi temsil ettik. Oralarda şunu gördük ki Isparta Yörük Türkmen derneğinin çok özel bir yeri ve değeri var. Şölenlerimize katılım ve ilgi inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda inşallah Isparta Yörük Türkmen derneği olarak gerekli desteği de bulabilirsek ilimizde temsili göç ve yörük gecesi yapmayı planlıyoruz. Gelin Canlar bir olalım, diri olalım, İri olalım. " dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.