Yörükler Bayramını Kutladı

Yörükler Bayramını Kutladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2015 14:01
Yörükler Bayramını Kutladı

Söğüt 734. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Bayramı programı kapsamında Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği genel başkanı Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu genel başkanı Isparta İlbeyi Mustafa Küçükyaman, Isparta Yörük Türkmen Deneği başkanı Hasan Parlakyıldız, Senirkent Akkeçili Yörük Kültürünü yaşatma derneği başkanı Şükrü ibişoğlu, Federasyon genel sekreteri Muammer Akgül, Doç. Dr. Bahri Türen ve kalabalık gençlik gurubu katılarak ilimizi temsil etti.

Atalarımızın Kütahya Domaniç’i yazlak, Bilecik Söğüt’ü ise kışlak olarak kullanmalarından dolayı kışlağa gelindiği zaman kurbanlar kesilerek gelen misafirlere ve akrabalarına şifalı pilav ikramını 4 gün boyunca sürdürdüler.

734. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Bayramı Tam bir bayram havasında geçti. Siyasi erkin olmadığı tamamen ülkenin dört bir yanından gelen akrabalar buluşarak hem atasını yad ederek manevi huzurunda dua ettiler. Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarını lanetleyerek bayramlarını kutladılar. İlbeyi Küçükyaman ise yaptığı açıklamada; “ Dedem Ertuğrul Gazinin manevi huzuruna gelerek duamızı ettik. Her şeyden önemlisi Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği olarak Birlik genel Başkanımız İrfan Tatlıoğlu ve ülkemizin dört bir yanından gelen akrabalarımızla Terörü lanetleyerek atamızın huzuruna çıkıp duamızı ettik. Birlik ve beraberliğimizi çalışanlara karşı her zaman ve her yerde yan yana olduğumuzu açıkladık. Biz Yörük Türkmen camiası olarak Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve üniter yapısının devamı için yapılması gerekenler konusunda üzerimize düşen her göreve hazırız. “Sen Ben Yokuz, Biz Varız” Düsturu ile çıktığımız bu yolda her geçen gün çoğalarak yolumuza devam ediyoruz, En sevindirici olan ise Güneydoğu ve doğu Anadolu bölgesinden gelen akrabalarımızın toylarımıza daha fazla ilgi göstermeleri kalabalık guruplarla katılmaları bizleri sevindirmektedir. İşte Toylarımız sadece gülüp eğlenmek değil akrabalarımızla birlikte olarak vatanımıza sahip çıkarak gerekli desteği vermektir.

Bin yıldır yurt tuttuğumuz, bedeli sayısız canla peşin olarak ödenmiş bu topraklar bölünmeye, kanla çizilmiş misak-i milli hudutları değiştirilmeye çalışılmaktadır. Geldiğimiz nokta bizleri yeni bir milli mücadelenin eşiğine getirmiştir. Türk Milleti vatanın bütünlüğü, milli birliğimiz ve istiklalimiz için şehit vermekten korkmamıştır, bu gün de korkmamaktadır. Yeter ki bu terör belasının kökü kazınsın ve ebediyen tarihin cehenneminde yok olsun; kalanlar bu vatan topraklarının tamamında birlikte hür, güvenli, özgür ve huzurlu yaşasın diye çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.” dedi.

 

Dernek başkanı Parlakyıldız yaptığı açıklamada ; “ 734 yıldır aralıksız olarak dünya tarihinin en eski kutlamalarından olan Söğüt Ertuğrul Gaziyi anma ve Yörük bayramını kutlamanın hazzını yaşıyoruz. Atamızın manevi huzuruna çıkarak duamızı ederek bayram kutlamaları-a başladık. Öyle güzel anlar vardır ki burada olmakta onlardan bir tanesi ve en güzeli ama vatan topraklarında yaşanan sinonislerin oyunu olan ülkemizdeki terör olaylarından dolayı şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve necip Türk Milletine baş sağlığı diliyorum. Bin yıldır Anadolu’da kardeşçe yaşadığımız kardeşlerimizle aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı birlik beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbir güç ve kuvvet bizleri birbirimizden ayırt edemez, ayırt etmeye de çalışmasın. Dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.