Yörükler Beşkaza Yaylasında

Yörükler Beşkaza Yaylasında

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2015 17:52
Yörükler Beşkaza Yaylasında

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu genel başkanı Isparta İlbeyi Mustafa Küçükyaman, Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız ve Dernek Başkan yardımcısı Ramazan Dağıstan Muğla Seydikemer Seki Beşkaza yaylası Zümrüt çayırında yapılan Yörük Türkmen şölenine katılarak ilimizi temsil ettiler.

Şölende Son günlerde Ülkemizde yaşanan terör lanetlenerek, aziz şehitlerimize saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması Akebinde ise Kuranı Kerim okunarak dualarla şölen başlatıldı. Temsili Yörük göçü ve Protokol yürüşünden sonra programa geçildi. Şölen alanında eğlenceden eser yoktu ama en önemli unsur katılımcıların tamamı Birlik mesajları vererek Türkiye Cumhuriyetinin Bölünmez bütünlüğünden bahsederek manevi ruhumuzu fethettiler. İlimizi temsilen Şölene katılan ve tören alanında hazuruna hitap eden ilbeyi Küçükyaman yaptığı konuşmada; Şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine sabırlar dileyerek sözlerime başlıyorum. Şölenimizde şarkılı türkülü eğlence yok ama şiirlerle manilerle siz akrabalarımıza son günlerde ülkemizde cereyan eden terör olaylarına karşı durmamız gereken yeri iyi belirlememiz gerekiyor. Türk İslam coğrafyasında yaşanan bu kaos ortamını kimler hangi ad altında yapıyorsa, yapılan bu tür eylemlerin bizlere ve onlara hiç bir faydası olmayacaktır. Bunu yapanların adları ve amaçları her neyse bir an önce vazgeçmeliler, vazgeçmiyorlar sa sonuçlarına mutlaka ama mutlaka katlanmak zorunda kalacaklardır. Bizler evlatlarımızın emaneti olan bu vatan topraklarını gelecek nesillerimize teslim edinceye kadar gerekirse savaşmaya hazırız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, Yörük Türkmen camiası olarak göreve hazırız daima hazırız bu böyle biline, Bilmeyen anlamayan anlamak istemeyen var ise sonuçlarına katlanmak zorundadır. Dedi.

Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Parlakyıldız yaptığı açıklamada ise; Öncelikle 1000 yıllık kardeşliğimizi bozmaya çalışarak Anadolu coğrafyasında kaos ortamı yaratmaya çalışanlara lanet olsun. Şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabırlar, Necip Türk milletine sabırlar diliyorum. Dünden bu güne Türk Milletinin asli unsuru olan Yörük Türkmen Kültürünü yaşatmak adına yapılan çalışmalar bir saniye bile durmadan devam edecektir. Yörük Türkmen kardeşlerimin Ruhu İslam, Bedeni Türk’tür. Ruhuma ve bedenime Haddi olmayan cahiliye devri zihniyetine sahip olanların söz söylemeye hakları yoktur. Hadleri de olamaz. Kardeşliğimizi birlikteliğimizi bozmaya kalkanlar bir daha düşünmeliler ki, bizler Anadolu coğrafyasının her yerinde Cumhuriyeti kurmak için omuz omuza savaşarak Türkiye Cumhuriyetini kuran atalarımıza söz verdik. Sözümüzü de her ne pahasına olursa olsun tutacağız.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.