Yörükler Durmuyor

Yörükler Durmuyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2015 12:01
Yörükler Durmuyor

Ferman padişahın ise dağlar bizimdir diyerek Yörük Türkmen kültürünü yaşatmak için çalışmalar yapan Isparta Yörük Türkmen derneği hafta sonu Şarkikaraağaç Gedikli Köyündeydi.

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Isparta İlbeyi Musatafa Küçükyaman, Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Dernek Başkan Yardımdıcısı Ramazan Dağıstan ve Muammer Akgül Sindel Yaylasında 15. yapılan honamlı Yörük Türkmen şölenine katılarak akrabaları ile hasret giderdiler.

Havanın yağışlı olmasından dolayı Program Gedikli köyü Kültür merkezinde yapıldı. Yaylaların özgür çocukları hava muhalefeti ile yaylaya çıkamamanın üzüntüsünü yaşasada bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın hazzını yaşadılar.

Torslar Yörük Türkmen Federasyonu genel Başkanı Küçükyaman yaptığı açıklamada ise "Bizler Yörük Türkmen Kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Isparta merkez dernek başkanımız Hasan parlakyıldız Akkeçili Dernek Başkanımız Şükrü İbişoğlu ve yol arkadaşlarımla birlikte bu kültüre hizmet etmeye çalışıyoruz. Isparta kamu oyu ve Türk dünyasına şunu özellekle belirtmek isterim. Bu vatanı, Ayyıldızlı Al Bayrağı ve Necip Türk Milletini seven hereksi severiz, ama vatanıma Bayrağıma göz dikenede gereğini yapmaktan geri kalmayız. Mevlanayı Celalettin Rumi'nin bir sözü var "Gel ne olursan ol yine gel" ben haddim olmayarak ona bir ekleme yapıyorum " Gel ne olursan ol yine gel zira bizim çadırın kapısıda yok" niyeti halis bu vatanı bayrağı milleti seven herkes ile yol arkadaşlığı yapmaya biz hazırız. Biz inandık yola çıktık sizlerde bu kervan katılın, ülkemize göz koyanlara, birliğimizi dirliğimizi ve düzenimizi bozmaya çalışanlara karşı tek bilek tek yürek tek yumruk olalım der, hepinize selam ve saygılarımı sunarım" dedi.

Isparta Yörük Yörük Türkmen derneği başkanı Parlakyıldız ise " Öncelikle Türk İslam Aleminin Berat Kandili kutlar hayırlara vesile cenabı Allahtan niyaz ederim. Biz yörük Türmen Camiası olarak zannetmesinler ki dağlara çıkalım oralarda yaşayalım demiyoruz ama kültürümüzede sahip çıkarak atalarımızın yaşam şekillerini gelecek nesillere aktaralım diye bizler zamanımızdan feragat ederek atalarımıza bir vefa örneği segiliyoruz. Geçmişine sahip çıkamayan milletler, geleceklerine yön veremezler der Yörük Türkmen camiasına ve Türk Milletine saygılar sunarım. dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.