Yörükler Gaziler Şehri Gaziantap’te

Yörükler Gaziler Şehri Gaziantap’te

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2015 12:34
Yörükler Gaziler Şehri Gaziantap’te

Isparta Yörük Türkmen Derneği Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliğinin organize ettiği Milli Birlik ve Beraberlik Kurultayı Gaziantap’te yapıldı.

Isparta Yörük Türkmen Derneği Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliğinin organize ettiği Beğdilli Oğuz Boyu Yörük Türkmen Federasyonunun ev sahipliği yaptığı Gaziler şehri Gaziantep’te yapılan , Milli Birlik ve Beraberlik Kurultayı için Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Isparta İlbeyi Mustafa Küçükyaman, Isparta Yörük Türkmen derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Federasyon genel başkan yardımcısı Mustafa Yağcı, Senirkent Akkeçili köyü Yörük Türkmen derneği başkanı Şükrü İbişoğlu, Veli Tombul ve Muammer Akgül kurultaya katılarak ilimizi temsil ettiler.

Birliğin Teşkilat yapısının şekillenmesi üzerine yapılan toplantılar sonucunda yani kurulacak bakanlar kurulunun tamamlanmasından yasal statüye kavuşunca kültürden sanat spordan ekonomiye kadar bir çok alanda birimler oluşturlmasına ve şimdiden alt yapı çalışmalarına devam edilmesine karar verildi.

Isparta ilbeyi Küçükyaman yaptığı açıklamada; Gaziantep te Milli Birlik ve Beraberlik kurultayımızı 14 15 kasım tarihinde yaptık. Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliğinin selameti ve geleceği için artık yavaş yavaş teşkilatlanmamızı ve alt komisyonlarımızın hazırlıklarının yapılması için gereken komisyonlar oluşturularak alt yapı çalışmalarının tamamlanmış olarak bakanlar kurulu onayını beklemekteyiz. Gaziantep programında ve şehir turunda şunu gördük ki Türk Milleti bir bütündür doğusuyla batısıyla güneyiyle kuzeyiyle yurdumuzun 52 ilinden katılımcı beylerimizle neler yapabiliriz nereye varırız nasıl güçlenebiliriz diye kendi özel hayatımızdan feragat ederek ülke geleceği için fikir alışverişi yapmaktayız. 20 yıldır beraber yürüdüğüm yol arkadaşlarımla artık geleceğe daha güvenli bakıyoruz.

Yörük Türkmen Kültürünün yaşaması ve yaşatılması için bizler elimizden geldiğinden daha fazlasını yapmaya çalışmaktayız. Kültürü yok olan milletler tarih sahnesinden silinerek yok olmuşlardır. “Kültürüne sahip çık geleceğe güvenli bak” diyor hepinize saygılar sunuyorum. dedi.
Isparta Yörük Türkmen derneği Başkanı Parlakyıldız yaptığı açıklamda; Hafta sonu Gaziler Şehri Gaziantep’te Milli Birlik ve Beraberlik kurultayımız da Isparta olarak yine birliğin geleceğine yön verecek teşkilat yapısını oluşturacak organlarda görev almaya talip olduğumuzu birliğimizin geleceğe daha güvenli ve sağlam adımlarla gidebilmesi için çalışma yapılmasına, yapılacak her çalışmalarda da görev almaya hazır olduğumuzu beyan ettik. Gaziantep Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen gazilik ünvanı nı haketmiştir. Toplantı sonrası yapmış olduğumuz şehir turunda şunu gördük ki 1920 yılın Fransız işgaline karşılık Gaziantep düzenli ordu olmamasından dolayı vatan namustur felsefesi ile çeteler kurarak kendi iç bünyesinden Şahin Beyler çıkartarak vatan savunmasında kahramanca mücadele etmişlerdir.

Bizler geçmişimizi iyi öğrenmeliyiz ki geleceğimize güvenle bakabilelim. Vatan topraklarının her bölgesinde ayrı bir kahramanlık ayrı bir vatan sevgisi bulunmaktadır. Kurultayımıza özellikle güneydoğu ve doğu Anadolu bölgesinden gelen arkadaşların söylemlerinde vatan ve bayrak sevgisi gördükten sonra bizlerin kaygılanmasına ve endişe duymasına gerek yoktur. Yeter ki ülke genelindeki iç huzurumuz bozulmasın bozmak isteyenlere fırsat verilmesin bizler her türlü görev ve sorumluluğa varız. dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.