Yörükler Söğüt’te Buluştu

733. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi anma ve Yörük Bayramı’nda Isparta’dan da katılım sağlandı.

Yayınlanma:
Yörükler Söğüt’te Buluştu

733. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi anma ve Yörük Bayramı’nda Isparta’dan Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman ile Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız Akkecili köyü Yörük Türkmen Derneği Başkanı Şükrü İbişler ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri ile kalabalık bir katılım sağlandı.

Isparta İl Beyi Küçükyaman “Atamız Ertuğrul Gazi’yi anmak için Söğüt’te toplandık. Bu yıl 733’ncüsü yapılan bayrama ilimizi temsilen federasyonumuza bağlı dernek üyelerimiz ile birlikte atamızın yani başına geldik. Ne mutlu ki yurdumuzun 4 bir yanından katılımın olduğunu gördük bizde burada Isparta’mıza yakışır bir şekilde temsil ettik” dedi.

Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Parlakyıldız ise “Atamız Ertuğrul Gaziyi ve kuruluşun başkenti olan Söğüt’te 400 çadırla başlayıp bir Cihan devleti kurulan bu güzel beldemize sizlerin selamlarını ilettik ve sizlere selam getirdik. Her zaman olduğu gibi sizlerin sevdasına sahip çıkmanın verdiği haz ile şehrimize geldik” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.