Yörükler Yayladan Yaylaya Koşuyor

Isparta Yörük Türkmen derneği üyeleri hafta sonunda yine yaylalarda akrabalarının yapmış olduğu şölenlere katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2015 11:11
Yörükler Yayladan Yaylaya Koşuyor

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel ve Isparta il beyi Başkanı Mustafa Küçükyaman, Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı, Dernek Başkan Yardımcısı Ramazan Dağıstan ve Yönetim Kurulu üyeleri Veli Tombul, Av. Egemen Tanyıldız, Cem Batı ve dernek üyeleri hafta sonunda yapılan Bursa Orhaneli ilçesi Karagöz Kültür Şenliği ve Yörük Türkmen Şenliğine, Senirkent Akkeçili Almadüzü Kuruçeşme Yörük Türkmen şölenine ve Burdur Aziziye Yörük Türkmen şölenine katılarak ilimiz temsil ettiler.

Yörükler geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez felsefesi ile yola çıkarak Yörük Türkmen Adetlerini Toylarla gençlerimize aktarmaya ve yaşatmaya devam ediyorlar. Şenliklerde en önemli olan unsurlardan biride akrabalar birbirlerini tanıyarak daha geniş kitlelere ulaşmaya çalışıyorlar.

Şölenlerde özellikle temisili Yörük göçünün yapılması, Obaya çadır kuruldıktan sonra Ayyıldızlı Al Bayrağımızın obaya dikilmesidir. Konuyla İlgili Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu genel Başakanı ısparta il beyi Mustafa Küçükyaman yaptığı açıklamada ; "Başı karlı dağlar kadar yüksek, Gönlü yaylar kadar geniş, Haksızlığa karşı boran, Hakkın karşısında ram olan, devletine bayrağına vatanına sadık olan Yörük Türkmen camiasında selam olsun. Bizler her zaman her yerde olmaya akrabalarımızla hemhal olmaya, dertlerimizi paylaşmaya, düğünlerimizde oynamaya herşeyden önemlisi ise vatanımızı milletimizi nasıl bir adım daha ileriye görürebilmek için toplantılar ve toylar düzenleyerek birlik ve beraberliğimizin gelişmesini sağlamaya çalışıyoruz.

Toylarımızın, çalıştaylarımızın ve şölenlerimizin her zaman bir amacı vardı ve bizler amacımıza adım adım yaklaştık çok kısa bir zamanda ise tüm kamu oyu ile sonucu paylaşacağız. yapılan toylarımızda adet gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya genç kardeşlerimize anlatmaya çalışıyoruz yaylalarımızdaki akrabalarımız her geçen gün artarak devam etmektedir. Gelin dostlar "Bir Olalım, Diri Olalım, İri Olalım ki dosta güven, düşmana korku salalım " Adriyatikten Çin seddine kadar olan coğrafyada yaşayan soydaşlarımıza, garındaşlarımıza selam olsun. Dertleri derdimizdir. " dedi.
Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Parlakyıldız yaptığı açıklamada " Oğuz soylu Kayı boylu milletimin yiğit evlatları; İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasınışığında, tevekkülün ve tam teslimiyetin adı olan bayramlarımız gibi şen olsun yaylalarda buluşmalarımız. Yayaların özgür çocuklarına ilişmeyin yol verin gitsinler çünkü olan vatan sevdalısı, Bayrağa aşık korkusuz alperenlerdir. Dünyanın hiç bir yerinde savaşlar vadilerde ve kanyonlarda kazanılmamıştır. Yaylaya hakim olan vatana sahip olur. Biz Yörük Türkmen camiası olarak vatanıma göz dikene karşı uysal davramayız halisane gelene merhametimiz ve dostluğumuzla kimse yarışamaz" dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum