Yörükler Yaylalarda

Bayram Havasında Şölen

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ağustos 2015 15:20
Yörükler Yaylalarda

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Isparta İl Beyi Mustafa Küçükyaman, Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Dağıstan ve Veli Tombul 15- 16 Ağustos tarihinde yapılan 2. Yalvaç Sücüllü Kardeşlik kültür ve Yörük Türkmen şölenine katılarak akrabaları ile buluştu.

Şölenden daha fazla Toy ( Bayram) havasında geçen etkinlikte Kardeşlik Kültür ve Dayanışma Yörük Türkmen Derneği Onursal başkanı Yusuf Tezel İl dışından ve Yurt dışından gelen misafirlere günün anısına plaket takdim etti. Özellikle Azerbaycan, Doğu Türkistan, Bulgaristan dan gelen konuklar program karşısında çok ama çok mutlu oldular karşılıklı hediyeler takdim edildi. Mutluluktan gözyaşları döküldü.



İlbeyi Küçükyaman ve Parlakyıldız ortak yaptıkları açıklamada; Hafta sonu Yalvaç Sücüllüde yapılan şölene katıldık. Son günlerde ülkemiz üzerindeki kara bulutların dağılması birlik ve beraberliğimizin daim olması için bu tür etkinliklere o kadar çok ihtiyacımızın olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Özellikle Yurt dışından gelen akrabalarımız birlik ve beraberlik karşısında duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadılar. Yaklaşık 20 yıldır yaptığımız bu çalışmalar Türk Dünyasında takdir ile karşılanmakta sesimiz daha gür çıkması için bizlerden halen dahi beklenti içerisindedirler. Biz Yörük Türkmen camiası olarak hedefe varıncaya kadar durmadan, yorulmadan arkamıza bakmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kimler arkamızdan ne söylerse söylesinler bizler Türk İslam Coğrafyasındaki soydaşlarımızın yüzlerindeki tebessümleri görünce çalışma aşkımız şevkimiz daha da artmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum