Yörükler Yaylaya Çıkıyor

Yörükler Yaylaya Çıkıyor

Yayınlanma:
Yörükler Yaylaya Çıkıyor

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu genel Bşakanı Mustafa Küçükyaman, Isparta Yörük Türkmen derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız ve dernek üyesi Rifat Özkan hafta sonu Antalya'da yapılan şölenlerde Isparta'yı temsil ettiler.

Antalya da iki farklı derneğin yapmış oluduğu bahar ve yaylaya çıkmak için toylarını göç duasını yaparak misafirlere ikram yapıldı sürüler yaylara doğru yola çıktı.

Isparta Yörük Türkmen derneği başkanı Parlakyıldız yaptığı açıklamada; " Isparta Yörük Türkmen derneği olarak Federasyon Genel Başkanımız ısparta ilbeyi Mustafa Küçükyaman ile birlikte akrabalarımızın davetine katılarak yaylaya çıkacak dostlarımızın göçe çıkmadan önce toyumuzu ve göç duamızı yaparak hayır dualarımızla sağ salim gidip gelmeleri için yola çıktılar. Kültürümüzün ve yaşam seklimizin olmazsa olmazı olan yörük türkmen kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek yaşatabilmek için yaptığımız çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Bizler dün olduğu gibi yarında bu kültüre sahip çıkacağız biz var olduğumuz sürece bu sevda büyüyerek devam edecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum