YSK Sav'da Son Noktayı Koydu

YSK Isparta Sav Kasabası için Ak Parti'nin yaptığı itirazı değerlendirerek kararını verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2014 11:16
YSK Sav'da Son Noktayı Koydu

Sav Beldesi’nde 30 Mart yerel seçimlerinde mevcut Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Şahin, 1129 oy alarak yeniden belediye başkanı seçilmiş, 2 bin 654 seçmenin bulunduğu beldede, 1126 oy alan MHP’li aday Mustafa Avşar, seçimi 3 oyla kaybetmesi üzerine 1 Nisan’da Merkez İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etmiş, İtirazın kabul edilmesiyle oylar yeniden sayılmıştı.

AK Parti'nin Sav seçimleri için YSK'dan talep ettiği seçim sonuç tutanakları kendilerine gönderilmesi talebi reddedildi. 07.04.2014 tarihli ve 9925 sayılı dilekçe red edildi. YSK'nın bu ara karardan sonra, diğer itirazları da reddetmesi bekleniyor.

Sayım sonunda Mevcut Belediye Başkanı Ak Parti’li Mustafa Şahin’e 1125 oy çıkarken, MHP’li aday Mustafa Avşar’a ise 1129 oy çıktı. Bu sonuçla 4 oy farkla MHP adayı Mustafa Avşar, Sav Beldesi’nin yeni belediye başkanı olmuş, Ak Parti bu sonucu YSK'ya götürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.