YSK Seçim Tarihini Resmen Açıkladı

YSK Seçim Tarihini Resmen Açıkladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2015 16:22
YSK Seçim Tarihini Resmen Açıkladı

YSK Başkanı Sadi Güven, erken seçim tarihini açıkladı. Türkiye 1 Kasım’da erken seçime gidecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerin yenilenmesi kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), bugün yaptığı toplantıda seçim tarihini netleştirdi.
Edinilen bilgiye göre siyasi parti temsilcileri toplantıda, YSK’nın 1 Kasım’da seçimin yapılmasını öngören seçim takvimi taslağıyla ilgili görüşlerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı seçiminin yapıldığı 9 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, 45 günlük sürede Bakanlar Kurulu kurulamadığından, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile istişare ederek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104’üncü ve 116’ncı maddeleri gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermişti.

Seçim tarihine ilişkin açıklamayı ise YSK Başkanı Sadi Güven yaptı. Güven, tekrar yapılacak olan seçim tarihinin 1 Kasım 2015 olarak kararlaştırıldığını ifade etti.

YSK, cumhurbaşkanı tarafından seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde, yasada öngörülen 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğunu da açıklamıştı.

Söz konusu tarihi YSK Başkanı’ından önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklamıştı.

ERKEN SEÇİMDE OYUN KİME? tıkla

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum