YSK'dan Şok MHP Kararı!

Yüksek Seçim Kurulu'ndan kaset skandalının ardından istifa eden MHP'liler için şok karar...

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2011 17:28
YSK'dan Şok MHP Kararı!

Uygunsuz görüntüler içeren kasetlerin internette yayınlanmasıyla istifa eden MHPmilletvekili adaylarının durumu ile ilgili Ysk'nın 25 Mayıs 2011 tarih ve 766 sayıyla verdiği karar akılları karıştıracak cinsten... Karara göre istifalar işleme konulmamış.
Karar gereği MHP'den istifa eden adayların istifası kabul edilmiyor ve Milletvekili seçilebilecekler.

İşte Ysk'nın o şok kararı...

T.C.
YüksekSeçimKurulu
Karar No: 766
KARAR

Kurulumuz Başkanlığına Milliyetçi Hareket PartisiAnkaraİli 2. Seçim çevresi 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Deniz BÖLÜKBAŞI, 2. sıra Milletvekili adayı Mustafa Cihan PAÇACI,İstanbulili 2. Seçim çevresi Milletvekili adayı Ümit Şafak, 3. Seçim çevresi 3. sıra Milletvekili adayı Mehmet Taytak tarafından gönderilen 25/5/2011 tarihli istifaname ve dilekçelerde; 12 Haziran 2011 Pazar Günü yapılacak olan XXIV. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Milletvekili adaylıklarından istifa ettikleri bildirilmiş olmakla, konu incelenerek;

GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:

2839 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanunun "Adaylıktan istifa ve ölüm başlıklı" 25.maddesinde ;

"Aday listelerinin kesinleştiği tarihten, oy verme günü saat 17.00'ye kadar ölüm veya istifa nedeniyle aday listelerinde meydana gelecek eksilmeler, listelerin tamamlanmasını gerektirmez. Ancak, aday listelerinde yukarıdaki nedenlerle boşalma olması halinde listedeki adaylar liste sırasına göre kaydırılmak suretiyle boşalan yerler dordurulur" hükmü yer almaktadır.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan XXIV. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde uygulanacak Seçim takvimine göre, siyasi partilerin istifalarının 24/4/2011 Pazar günü saat:17.00'a kadar yapılabileceği belirtilmiştir. Sözü edilen tarihten ve saatten sonra, 25/5/2011 tarihinde adaylıktan çekilme dileği Seçim sonuna kadar nazara alınmaz ve adayın bulunduğu listede değişiklik yapılamaz.

Ancak, adayın Seçim sonunda yasama meclisi üyeliğine seçilmiş bulunması halinde çekilme hükmü ifade eder ve yerine listede sıra itibariyle kendisinden sonra gelen seçilmiş sayılır.

Açıklanan durum karşısında, Ahmet Deniz BÖLÜKBAŞI, Mustafa Cihan PAÇACI, Ümit Şafak ve Mehmet Taytak'ın istifaları hakkında bu aşamada yapılacak bir işlem bulunmadığına ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunun 25.maddesi gereğince işlem yapılmasına karar verilmelidir.

SONUÇ: Açıklanan nedenlerle

1-Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İli 2. Seçim çevresi 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Deniz BÖLÜKBAŞI, 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Cihan PAÇACI, İstanbul İli 2. Seçim çevresi 2. sıra milletvekili adayı Ümit Şafak, 3. Seçim çevresi 3.sıra milletvekili adayı Mehmet Taytak'ın istifaları hakkında bu aşamada yapılacak bir işlem bulunmadığına ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunun 25. maddesi uyarınca işlem yapılmasına,

2-Karar örneğinin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına, Ahmet Deniz BÖLÜKBAŞI ile Mustafa Cihan PAÇACI'ya tebliğ için Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığına, Ümit Şafak ile Mehmet Taytak'a tebliğ için İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığına gönderilmesine ,

25 /05/2011 tarihinde karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.