Yüce: "İhraç Edilenlere Yargı Yolu Açık"

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kamudan ihraç edilenlerle ilgili hukuki sürecin işleyeceğini ifade etti.

Yayınlanma:
Yüce: "İhraç Edilenlere Yargı Yolu Açık"

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, A Haber Televizyonu’nda Zeynep Bayramoğlu’nun sunduğu Kadraj Programına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) ile mücadele kapsamında kamudan ihraç edilen personelle ilgili sürecin bundan sonra nasıl işleyeceğini anlatan Yüce, ihraçlarla ilgili hukuk yolunun açık olduğunu dile getirdi. Yüce, ihraçların yüzde 99 oranında isabetli olduğunu ifade ederek, “Belki yüzde 1-2 oranında hata var. Onlar da düzeltilecek” dedi. 

DEVLET İSTER İSTEMEZ BİR REFLEKS GÖSTERİYOR
Son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle devlet kurumlarından ihraçlar yapıldığını hatırlatan AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, şunları söyledi: “Bu tabi 15 Temmuz’un neticesi olarak gerçekleşen ve gelişen bir sonuç. Türkiye, 15 Temmuz’da çok ciddi büyük bir tehlike atlattı. Hakikaten şimdiye kadar görülmemiş derecede vahim ve canice bir şeydi. Nice şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Böyle bir sürecin sonunda devlet kurumlarından bu tür ihraçlar oldu. Şimdi önce o 15 Temmuz’u iyi değerlendirmek lazım. Bu ihraçların neden yapıldığına baktığımızda böyle dehşetli ve şiddetli bir hadisenin arkasından devlet ister istemez bir refleks gösteriyor. İçindeki bu terörist yapıyı temizlemek maksadıyla böyle bir tedbir aldı. İrtibatlı olanları ayıkladı.

HUKUK YOLU AÇIK
Meclisin kapanmadan önceki son günleriydi adalet ve insan hakları komisyonları başkanlarımızla kuliste istişare ederken, milletvekilleri olarak bizlere çok miktarda haksız olduğu, şunun ilgisi yoktu görevden alındı gibi şeyler geliyor. Burada şuna bakmak lazım. Bir sefer sayın cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye bir hukuk devletidir. Mutlak suretle adalet işleyecektir. Süreç kendisini düzeltir. Bugün görevden almalar oldu. Adalet mutlaka işleyecek. Bir sefer hukukun tüm kademeleri işleyecek. Bazı yerlerde idari mahkemelere başvurup geri dönmek mümkün olmayabilecek ama haksızlığa uğradığını düşünen vatandaşlar, devlet memurları, sözleşmeli personel hukuk kurumlarına bireysel müracaat ederek hakkını arayabilecek. Hukuk yolu açık. Hatta Avrupa İnsan Haklarına, Anayasa Mahkemesi’ne kadar bireysel başvurular olabilecek. Ama bugün çok fazla detayını hiç kimse söyleyemez. Çünkü halen bu sıcak süreç devam ediyor.

DEVLETİMİZ TEDBİRİNİ ALMAK ZORUNDA
Yani terör örgütünün yaptığı şey öyle basit bir şey değil. Çok vahim bir şey. İnsanların tepesine bombalar, uçaklarla mermiler yağdıran bu zihniyet öyle ciddi bir şeye sebep oldu ki; Allah  muhafaza sonuç alabilselerdi bugün binlerce, on birlerce insanı infaz edeceklerdi. Bugün bu stüdyoda, bırakın stüdyoda hiçbir mecrada insanlar özgürce düşüncelerini söyleyemeyeceklerdi. Eğitimden tutun da dini hayata kadar her şey altüst olacaktı. Bazıları şikayet ediyorlar. Ama ticari hayat, her şey duracaktı. Onun için bin, iki bin yıllık devlet geleneğimiz ve tecrübemizle biz bu meselenin üstesinden gelip bundan sonra da devlet böyle bir hadiseye kapı açmayacak şekilde tedbirini almak durumunda.

SOSYALİST İŞÇİ PARTİSİ’NE DE ADAM SOKMUŞLAR
Sayın Cumhurbaşkanı 17-25 Aralık’tan sonra bütün meydanlarda, tüm televizyon konuşmalarında binlerce kez haykırdı; bunlarla irtibatınızı kesin diye. Ama 15 Temmuz olmuş halen kesmeyenler vardı.  Bunlar fırsat bekleyen ve önemli devlet görevlerinde bulunanlardı. Nasıl güvenebilirsiniz? Öyle bir yapı ki İslam tarihinde ve başka dinlerin tarihlerinde eşi benzeri görülmemiş bir yapı. Sosyalist İşçi Partisi’ne de adam sokmuşlar, hatta en üst seviyelerine kadar getiriyorlar, aklınıza gelebilecek tüm sektörlerde ve bütün yerlerde hakim olmuşlar. Devletin tüm kritik ve gizli noktalarında olmuşlar. Böyle bir örgütü temizlemek hakikaten kolay bir şey değil. Ama zaruri bir şey. Onun için bu yapılmalıydı.”

BELKİ YÜZDE 1-2 ORANINDA HATALI İHRAÇ VAR
Öte yandan Hükümet yönetiminden hem de idari kademelerden aldığı çeşitli bilgilere göre kamudan ihraçlarda yüzde 99 oranında isabet olduğunu dile getiren Milletvekili Said Yüce, “Belki yüzde 1-2 masum var. Onları da zaten süreç düzeltir. Mağduriyetlerle ilgili gözden geçirme mutlaka olacak. Bazı vakıf ve dernekler kapatıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile zannediyorum Olağanüstü Hal’in sonuna doğru yayımlanacak, hatalılar düzeltilecek. Hatta benim bildiğim bazıları var. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkmış Külliye ve Genelkurmay’ın önünde şehit olmuş arkadaşlar var. bunların bağlı olduğu vakıflar da kapatılmış. Devlet bunu fark etti ve düzeltecek. Devletimiz şefkatli ve adildir. Adaletli olmak durumunda. Geçiş sürecinin bir takım sancıları olacak. Hepimiz buna katlanacağız. Bir musibet geldiği zaman örneğin sel, deprem gibi masumlara da ilişir. FETÖ meselesi Türkiye’nin başına gelmiş en büyük musibettir.  Deprem felaketi nasıl musibetse bu da bir musibettir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum