'Yüce Meclise Canım Pahasına Sahip Çıktım'

'Yüce Meclise Canım Pahasına Sahip Çıktım'

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2016 18:09
'Yüce Meclise Canım Pahasına Sahip Çıktım'

CHP Milletveki İrfan Bakır, Türkiye'nin 15 Temmuz’ da kabullenilmesi mümkün olmayan bir teşebbüsle karşı karşıya kaldığını söyledi. O korkunç gecede Ankara’ da olduğunu söyleyen Bakır, " Yüce Meclise canım pahasına sahip çıktım" şeklinde konuştu.

Şu anda içinden geçtiğimiz hassas dönemi en az hasarla atlatmak zorundayız diyen Bakır, "Ülkemiz 15 Temmuz’ da kabullenilmesi mümkün olmayan bir teşebbüsle karşı karşıya kaldı. Göz bebeğimiz TSK’ nın içine sızan terör örgütü, milletin iradesini temsil eden Gazi Meclis’ e sabaha kadar bombalar yağdırırken bende oradaydım. O uzun ve karanlık geceyi milletimizin meclisinde geçirdik. Bizler darbelerden en büyük zararı görmüş bir siyasi anlayışın temsilcileriyiz. Dün olduğu gibi bugünde böyle bir kalkışmayı kabul etmemiz mümkün değildir. Her türlü darbe fikrinin ve girişiminin sonuna kadar karşısındayız. Hem ön seçimle, hem de halkın oyuyla seçilmiş bir milletvekili olarak bu konudaki duruşumun çok net olduğunu ifade etmek isterim. Bu olaya teşebbüs edenleri de tekrar ve nefretle kınıyorum.

O korkunç gecede Ankara’ da olmam sebebiyle Yüce Meclise canım pahasına sahip çıktım.Darbe teşebbüsünün sabahında resmi sosyal medya hesaplarımdan bu konudaki görüş ve düşüncelerimi ayrıca Gazi Meclis’ teki tahribatın fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştım. Bu konuda ilk tepki veren ve kararlı duruş gösteren milletvekillerinden olduğumu da ayrıca belirtmek isterim. Şu anda içinden geçtiğimiz hassas dönemi en az hasarla atlatmak zorundayız. Bu konunun hassasiyetini de dikkate alarak toplumumuzun tüm kesimlerini, siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Bizlerin gidecek başka ülkesi yok. Gün birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme günüdür. Türk milleti adına demokrasi ve özgürlük mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu vesileyle tüm halkımızı Pazar günü Taksim’ de gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet ve Demokrasi mitingine davet ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum