Yuh Artık. 1.5 Yıldır Ankara’ya Gitmemişler!

Milletvekili Bilgiç, Genel Sekreteri Part-time görev yapan ITSO’nun Isparta için hayati önem taşıyan Kara Havacılık Okulu projesini ne kadar ciddiye aldığını ortaya koydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2012 10:31
Yuh Artık. 1.5 Yıldır Ankara’ya Gitmemişler!

PART-TİME SEKRETERLE BU KADAR OLUR
Part time çalışan genel sekreteriyle gündemden düşmeyen Ticaret ve Sanayi Odası’na AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç çok sert eleştirilerde bulundu. Özellikle kent için hayati önem taşıyan Kara Havacılık Okulu projesine karşı ITSO’nun yaklaşımına anlam veremediğini söyleyen Bilgiç, öyle şeyler açıkladı ki bunlar çok tartışılacak.

1.5 YILDIR ANKARA’YA GİTMEMİŞLER
AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ITSO yönetiminin devasa proje için ’15 gün içinde Ankara’dayız’ demesinin üzerinden tam 1.5 yıl geçtiğini söyledi. Isparta’yı yöneten yerel dinamiklerin böylesine hayati bir projeye ne kadar değer verdiğini ortaya koyan bu açıklamalar ITSO’yu büyük sıkıntıya sokacağa benziyor.

ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’DE NASİBİNİ ALDI
Milletvekilleri için ‘Projelerimizi takip etmiyorlar’ çıkışı yapan ITSO Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen’e de eleştiri getiren Milletvekili Bilgiç “Şükrü beye seslenmek istiyorum. Ben kimseyi eleştirmiyorum. Durum tespitini suçlu aramak diye tespit edersen bir sıkıntı çekersiniz. Çünkü durum tespiti ayrı bir şeydir. Durum tespitini doğru bir projeksiyon ortaya koymak için yaparsınız. Eğer siz sürekli bir suçlu arayışı içerisinde olursanız son derece yanlış yaparsınız” açıklamasında bulundu.

ITSO’NUN ISPARTA’YA VERDİĞİ ÖNEM İŞTE BU KADAR
Isparta dün Basın Kulübü’ne kilitlendi. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in konuk olduğu programda sert tartışmalar yaşandı. Gerilimin yüksek olduğu programda Milletvekili Bilgiç Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini çok ağır eleştirdi. Kara Havacılık Okulu’nun tek başına gelmediğini söyleyen Bilgiç “Bizim bunla ilgili stratejik bir plan yapmamız lazım. Bunun için lütfen bir araştırmaya başlayalım. Hangi sektörler var. Bu iş yerlerinin nasıl bir lojistik desteğe ihtiyaçları var, ne kadar yere istihdam alanı yaratacağız. Bununla ilgili hangi kalite de işçilik gerekecektir. Şu şu alanlara kara havacılık okulu geliyor. Şu şu alanlara ihtiyacımız var diye strateji oluşturulsun. Gelecek işletmenin ne kadar açık alana ihtiyacı var. Acaba bu alt yapıyı biz sunabilecek miyiz? Fiziki alt yapı hazır mı? Onun dışında sadece bu değil kendi girişimcilerimizle burayı kanalize edecek bir şey yapalım. Hemen 15-20 gün içerinde bir Ankara çıkarması yapalım dediler. ben bir buçuk senedir bekliyorum gelmediler” dedi.

O GENEL SEKRETER NE İŞ YAPIYOR?
Kamuoyu part time çalışan Genel Sekreteri Adem Korkmaz’la gündeme gelen ITSO’nun bu vurdumduymazlığına anlam veremiyor. Milletvekili Bilgiç’in açıklamalarının ardından “Genel Sekreter bunun için proje geliştirmeyecekte ne için orada oturuyor? ITSO bu sekretere niye maaş ödüyor? Yönetimi bu tür konularda harekete geçirmeyen bir genel sekreter Isparta’ya nasıl yardımcı olacak? ITSO kimlerin elinde, orada oturanlar neyin mücadelesini veriyor?” gibi yorumları da beraberinde getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum