Yüksek Elektrik Faturasına İsyan Etti

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Kasım ayı itibariyle gelen elektrik faturalarının zam yapılmamasına rağmen oldukça yüksek olduğunu ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2014 09:44
Yüksek Elektrik Faturasına İsyan Etti

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, yüksek elektrik faturalarına isyan etti.  

Şenol, "Galiba Doğu’da tahsil edilemeyen ve AK Saray’ın elektrik faturalarını kuzu kuzu, paşa paşa bize ödetiyorlar" dedi.

Bu ay yüksek gelen elektrik faturaları vatandaşları çileden çıkardı. Her ay aynı düzeyde elektrik kullandıklarını belirten birçok vatandaş neredeyse yüzde 50 daha fazla fatura ödediklerini ileri sürdü. Bu durum üzerinde harekete geçen CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKEDAŞ’tan açıklama beklediklerini söyledi.

300 TL GELEN FATURA 589 LİRA GELDİ
Elektrik faturalarının bu ay anormal derecede fahiş tutarda geldiğini ileri süren Şenol, ‘’Zam yapılmamasına rağmen AKEDAŞ’ın bu ayki fiyatları ortalama yüzde 50 zamlı. Kendi işletmemden biliyorum. Geçen yıl bu ayda 300 TL gelen fatura bu yıl aynı dönemde 589 lira geldi. kasım ayı kış mevsimi değil, o kadar da soğuk değil. Bu mümkün değil. Evde de doğalgaz bağlattık. 110-120 geliyordu yine aynı geldi. Ancak elektrikli şofbenimiz vardı, onu kaldırdık, faturanın düşmesi lazımdı, düşmedi. Bu dönemde gelen faturanın 300 lira civarında olması lazım. Bu neyin artışı?” dedi.

KUZU KUZU ÖDEYEN İNSANLARIN ÜZERİNE SARIYORLAR
Öte yandan elektrik faturalarının bu denli yüksek gelmesinin nedeni olarak da bir tez ortaya atan Şenol, ‘’Aklıma şu geldi; Doğuda bunlar elektrik faturalarını tahsil edemiyorlar. Ulusal bir enerji ağı var. Bunlar kuzu kuzu, paşa paşa ödeyen insanların üzerine sarılıyor. Ya da AK Saray’ın elektrik faturasını bize mi ödetiyorlar? Özellikle AKEDAŞ’ın açıklama yapmasını istiyorum. Ayrıca zam yapıldıysa bunun da kamuoyuyla paylaşılması lazım. Dünyanın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz. Dünyada petrolün varili 130’dan 70 dolara indi. Türkiye’de inen rakamlar komik. Doğalgaz indirim yapılıyor ama bu bize zam olarak yansıyor. Elektrikte de durum aynı’’ diye konuştu.

İNSANLARIN SOYULMASINA İZİN VERİLMEMELİ
Diğer taraftan elektrik, su, telefon gibi içinde verginin alındığı faturalarda da fahiş rakamların bulunduğuna dikkat çeken Şenol, ‘’Elektriği özelleştirdik deyip insanların hunharca soyulmasına izin veriyorsanız bu olmaz. Elektrik dağıtımını ve okumayı üstlenen firmalar ya yeteri kadar bu işin üzerine eğilmiyor ya da taktıkları sayaçlar işe yaramaz. Binlerce kişinin faturası fahiş rakam gelmişti. Bu sayaçlardan kaynaklanıyor. Bana da bir kez 100 bin TL fatura geldi. Gittim, itiraz ettim. Yüksek olduğu için itiraz ediliyor. 3-5 lira fazla olsa insanlar itiraz etmeyecek. Benim itiraz sonucumda sayacın bozuk olduğu söylendi. Taktıkları sayaçlar sağlıklı değil demek ki. Türkiye’de her alanda kalitesiz ürünler kullanıldığı gibi hayati öneme sahip elektrik işlerinde de kalitesiz ürünler kullanıldığını düşünüyorum.

SUYA YAPILAN ZAM DA AÇIKLANMALI
Belediye Başkanımızın da seçim vaatlerinden birisi suya zam yapmamaktı. Ancak suya da yüzde 20 civarında zam yapıldı. Suya da neden zam yapıldığı açıklanmalı’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum