Yükseklik Kotası Sorunu Çözüldü

Isparta Organize Sanayi Bölgesindeki sanayi yatırımlarını engelleyen 'yükseklik kotası sınırı' Milletvekillerinin devreye girmesinden sonra 1 hafta içerisinde değiştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2012 10:50
Yükseklik Kotası Sorunu Çözüldü

Isparta Organize Sanayi Bölgesindeki sanayi yatırımlarını engelleyen 'yükseklik kotası sınırı' Milletvekillerinin devreye girmesinden sonra 1 hafta içerisinde değiştirildi.

Akdeniz'in geçen hafta 'Sanayiye uçak freni' başlığıyla duyurduğu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Süleyman Demirel Havalananı yanındaki OSB'de fabrika yatırımlarını engelleyici nitelikteki yazısı 1 hafta içerisinde geri çekilip, değiştirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, AK Parti Milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç'in devreye girmesinden sonra havalimanı iniş-kalkış koridorunda kabul edilen İsparta OSB'nin sınır kota değerini 908'den 945'e yükseltti. Bu yazı ile OSB'de her türlü fabrika inşaatı gerçekleştirilebilmesinin önü açıldı.

GENEL MÜDÜR SÖZÜNÜ TUTTU
Akdeniz'in derlediği bilgiye göre, Isparta OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özçelik ve bazı yönetim kurulu üyeleri geçen hafta cuma günü Milletvekili Recep Özel ile birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ile görüşüp, yazıda belirtilen yükseklik sınır değerlerinin değiştirilmesini talep etti. Sözlü olarak değişikliğin yapılacağını belirten Genel Müdür Ekşi, 1 hafta içerisinde İsparta OSB'ye ilişkin kot değer sınırlarındaki değişikliği gerçekleştirip, yazısını Milletvekili Özel'e iletti. Milletvekili Özel de İsparta OSB Müdürlüğü'ne faks olarak ulaştırdı.
 
ÖZÇELİK: HİÇBİR ENGELEMİZ KALMADI
Isparta OSB Başkanı Ahmet Özçelik, söz konusu değişikliğin yapıldığını belirterek sanayi bölgesinde fabrika inşaatına ilişkin hiçbir engelin kalmadığını söyledi. Daha önce belirlenen 908 kodunun 945'e çıkartıldığını kaydeden Özçelik, Milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç'e teşekkür etti.

RUHSATLAR VERİLECEK
Bu değişiklik ile sanayi bölgesi içerisinde 945 kot değerinde fabrika inşaatı gerçekleştirilebilecek. Bu kot değeri ile ruhsat talebi olan 4 firma inşaata başlayabilecek. 7 milyon dolarlık zirai ilaç fabrikası yapacak Mısırlı işadamı da bu değişiklikle ruhsatını alabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.