Yumurtlamış Üniversite Kente Öğrenci Kaybettirir

Yumurtlamış Üniversite Kente Öğrenci Kaybettirir

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2018 11:11
Yumurtlamış Üniversite Kente Öğrenci Kaybettirir

SDÜ’nün bölünerek, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin kurulmasına tepki gösteren CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, “Çıkıp insanlara yeni üniversite kurduk diye yalan söylüyorlar. Üniversite kurmadılar, SDÜ’yü yumurtlattılar. Yeni üniversite öğrenciler tarafından tercih edilmeyecek ve Isparta öğrenci kaybedecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)’nin bölünerek Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kurulmasını eleştirdi. Isparta’ya yeni bir üniversite kurulmadığını, mevcut üniversitenin ‘yumurtlatıldığını’ ileri süren Mustafa Ceyhan, “Bir üniversiteyi böldünüz. Bölünen üniversiteye gönderdiğiniz hocalara ve öğrencilere anket yapın. O hocalar ve öğrenciler yeni üniversiteye gitmek istiyorsa saygı duyacağım. Kimseye zorla iş yaptırmayın. Herkese zorla iş yaptırıyorsunuz. O öğrenci SDÜ’ye girdiyse SDÜ’ye devam edecek. O hoca SDÜ hocası olduysa kendi istemiyorsa başka bir üniversiteye göndermeyeceksin” dedi.

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, bölünmeden doğan yeni üniversitenin öğrenciler tarafından tercih edilmeyeceğini ve doğal olarak Isparta’da öğrenci nüfusunun azalacağını ileri sürerek “Öğrenci bu yeni üniversiteyi tercih etmeyecek. Isparta’daki öğrenci nüfusu azalacak. Öğrencinin azalması ekonomiyi vuracak. Esnafımız zarar görecek, akademik kariyer zarar görecek. Hatalı bir uygulama yapıldı. Ama biz daha önce de ifade ettiğimiz gibi, Isparta’yı iki yeni üniversite ile buluşturacağız. Eğirdir Üniversitesi ve Sivil Havacılık Üniversitesi ile Isparta’da hem öğrenci sayısı artacak hem merkez ve ilçelerimizde bir canlılık yaratacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.