Yunanistan’da “Kader” Günü

Halk son yılların en kritik ve en belirsiz seçimi için sandığa gidiyor. Yunanistan'da halk bugün son yılların en belirsiz ve en kritik seçimi için sandık başında.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2012 12:03
Yunanistan’da “Kader” Günü

Halk son yılların en kritik ve en belirsiz seçimi için sandığa gidiyor. Yunanistan'da halk bugün son yılların en belirsiz ve en kritik seçimi için sandık başında. Halk, ülkeyi iflasın eşiğine götürmekle suçladığı Yeni Demokrasi Partisi ve PASOK arasında tercih yapacak. Her 2 partinin de hükümeti kurmak için gerekli çoğunluğu sağlaması beklenmiyor.

Büyük Partilere Sandıktan “Ceza” Çıkabilir;
Yunanistan'da ekonomik kriz, işyerlerinin kapanmasına, yüz binlerce kişinin işsiz veya evsiz kalmasına yol açtı. Seçmenin büyük partileri cezalandırılacağı, tepki oylarının artacağı tahmin ediliyor.

Son kamuoyu yoklamalarına göre Yeni Demokrasi Partisi'nin yüzde 25, PASOK'un ise yüzde 14 ila 19 oy alması bekleniyor. Bu oranların, parti tarihlerindeki en düşük oy oranlarından biri olacağı belirtiliyor.

PASOK Lideri Uyardı;
PASOK'un yeni lideri Evangelos Venizelos, halkın kurtarma paketlerini destekleyen partilere oy vermemesi durumunda, Yunanistan'ı iflasın ve sefaletin beklediği uyarısında bulundu.

Venizelos, "Bu seçim, Yunanistan'ın Avrupa'da ve avro bölgesinde kalıp kalmayacağını belirleyecek. Eğer kalamazsak, ülke on yıllarca geriye sürüklenecek" dedi.

Yeni Demokrasi Partisi lideri Andonis Samaras da halktan destek istedi.

Batı Trakya Türkleri de Sandık Başında;
Yunanistan'ın tüm bölgelerinde olduğu gibi Batı Trakya'da sandık başında.Batı Trakya Türkleri de kendi milletvekillerini seçmeyi hedefliyor. Batı Trakya Türk azınlığı bu seçimlere Rodop ve İskeçe'den çeşitli partilerden toplam 19 adayla katıldı.

Geçen dönem Batı Trakya Türkleri, Rodop İlinden Pasok partisi milletvekili Ahmet Hacıosman, İskeçe'den de Çetin Mandacı ile Yunan parlamentosunda temsil edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya