Yunanistan’dan Uluborlu’ya Uzanan Bir Yolculuk

Yunanistan’dan Uluborlu’ya Uzanan Bir Yolculuk

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2017 14:06
Yunanistan’dan Uluborlu’ya Uzanan Bir Yolculuk

Nüfus Mübadelesi yıllarında Uluborlu’dan Yunanistan’a göç eden Rumlar arasında yer alan atalarının o dönemde yaşadıkları yerleri görmek üzere Uluborlu’ya gelen Yunan kardeşler duygu yüklü anlar yaşadılar.

Lozan’da Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan 30 Ocak 1923 tarihli Türk – Rum Nüfus Mübadelesi Anlaşması gereğince Kurtuluş Savaşından sonra ilçemizden Yunanistana göç eden bir ailenin torunu olan Apostologlou Varvara ve kız kardeşi dedelerinin doğduğu toprakları merak ederek Uluborlu’ya geldiler.

Yaptıkları araştırmalar sonucunda dedelerinin Uluborlu’da doğduğu bilgisine ulaşan kardeşler Uluborlu Belediye Başkanlığı ile mail yoluyla irtibata geçerek atalarının doğup büyüdüğü toprakları görmek üzere ilçemize ziyarette bulundular.

İlk olarak Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi’yi ziyaret eden kardeşler buraya gelme amaçlarının atalarının yaşadıkları bölgeyi görmek olduğunu söylediler. Yapılan karşılıklı sohbetin ardından Başkan Ünverdi ziyaretçileri eski kasabaya götürerek bölgeyi gezdirdi. Yapılan gezide tercümanlığı İngiltere’de yaşayan ve şuan Uluborlu’da bulunan hemşerimiz Kaan Kargın yaptı.

Eski kasabada yapılan gezi esnasında ziyaretçilere bölge hakkında bilgiler verilirken kardeşler duygu yüklü anlar yaşadılar. Kendilerine yardımcı olarak Uluborlu’yu ziyaret etme imkanı tanıyan Başkan Ünverdi’ye yardımlarından dolayı teşekkür eden kardeşler de Başkan Ünverdi’yi Yunanistan’a davet ederek, ziyaret anısına hediye takdim ettiler. Başkan Ünverdi’de kardeşlere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Uluborlu hakkında bilgi veren kitaplar ve hediyeler takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.