Yunus Özler Yazdı: Ispartaspor ve Isparta...

Spor Yazarı Yunus Özler Yazdı: Ispartaspor ve Isparta...

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2013 13:09
Yunus Özler Yazdı: Ispartaspor ve Isparta...

Merhaba değerli sporseverler.

Isparta’da spor döndü dolaştı yine Ispartaspor’a kaldı. Daha iki sezon öncesinde 3. Ligden düşen Ispartaspor ve Isparta Süper Amatör Küme’den yükselen Emrespor ile İl Özel İdarespor Isparta’yı Bölgesel Amatör Ligde temsil edip profesyone lige çıkmak için çalışıyorlardı.

Peki daha sonra ne oldu?
Daha sonra 1967 yılında kurulan Isparta’nın güzide takımı o tarihte 44 yıllık Ispartaspor kendi şehrinin amatör ligine düşerken, İl Özel İdarespor büyük paralar harcandığı iddialarının arasında BAL liginde kaldı. O sezon bizi sevindiren göğsümüzü kabartan ise Emre Mahallesinde doğan ve yıllarca Isparta Amatör Ligde mücadele eden Emrespor oldu. Çünkü Kırmızı – Siyahlı ekip büyük bir başarı göstererek BAL liginde şampiyon olarak Play – Off grubunda da Uşak’ta oylanan ve benim de izlediğim Muğlaspor maçını kazanarak tarihinde ilk kez Profesyonel 3. Futbol Ligine çıktı. Bu durum gerçekten Isparta adına sevindirici bir olay oldu.

Ancak, Ispartaspor’un 3. Ligden düştüğü iki sezon öncesi olduğu gibi Emrespor’un da 3. Lig macerası kısa sürdü ve Kırmızı – Siyahlı ekip bir sezon 3. Ligde kaldıktan sonra yine amatöre BAL ligine geri döndü. Bu durumda bu sezon yani 2013 – 2014 Futbol Sezonunda Isparta’yı profesyonel liglerde temsil edecek hiçbir takımı kalmadı.

Profesyonel liglere çıkmanın ne kadar zor olduğunu ve çıkmak kadar düşmenin de ters orantılı olarak ne kadar kolay olduğunu tüm sporseverler bilir. Ne yazıkki Isparta’nın şuanda prfesyonel liglerde hiçbir temsilcisi yoktur.

Daha iki sezon öncesine kadar 3. Ligde birlikte mücadele ettiğimiz Akhisar Belediyespor şuanda Süper Ligde, Tavşanlı Linyidspor ise Bank Asya 1. Liginde mücadele ediyor. Ispartaspor ise amatör ligde mücadele ediyor. İşte bu durum, koskoca 200 bin merkez nüfuslu Isparta için içler acısı bir durum olsa gerek. Her sporsever gibi bende ‘Ispartaspor veya Isparta’yı temsil eden başka bir takım neden şuanda Süper Ligde veya Bank Asya 1. Liginde olmasın’ diye düşünüyorum. Ama bunun cevabında ise şehre bakarak asla olmayacağını düşünüyorum. Çünkü, şehirde en üst mülki amirinden en alttaki vatandaşına kadar herkes spora soğuk, herkes sporu beyninde bitirmiş. İşte onun içindir ki, bugün şehrin spor anlamındaki durumu içler acısı. Hatta rezillik boyutunda.

Neyse, gelelim Isparta’nın spor konusundaki son durumuna. Bilindiği gibi; geçen yıl Isparta’yı profesyonel liglerde temsil eden Isparta Emrespor ile geçen yıl BAL liginde kalan Isparta İl Özel İdarespor ve Isparta Süper Amatör Ligde şampiyon olarak bir üst lige çıkan Ispartaspor 2013 – 2014 Futbol Sezonunda kısaca BAL dediğimiz Bölgesel Amatör Ligde mücadele edeceklerdi.

Ancak, Isparta Emrespor, ligden düşmenin de verdiği moral bozukluğu ile yöneticilerin ilgileri azaldı ve takım BAL ligine katılmama kararı aldı. Geçen yıldan bu yıla geçen bir takım iddialar ve harcanan paralarla ilgili olarak da dava konusu bile olan Isparta Özel İdarespor da BAL ligine katılmama kararı aldı. Neticede, olay döndü dolaştı Ispartaspor’a geldi. Isparta’yı temsil edecek tek takım olarak Ispartaspor kaldı.

Ispartaspor, Bölgesel Amatör Ligin başlayacağı 13 – 14 Eylül’e sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Yeşil – Pembeli ekip sezonun ilk maçını deplasmanda İzmir ekibi Bornova Belediyespor ile yapacak. Bu maçtan galibiyetle ayrılarak lige 3 puanla başlamak şampiyonluk hedefleyen bir takım olarak en büyük amaç olsa gerek. Bilindiği gibi Ispartaspor’un başında İşadamı Şevket Savlu var. Sayın Savlu, iki sezon önce aldığı Yeşil – Pembeli kulübü tüm zorluklara rağmen idare etme gayretinde. Takımın Teknik Direktörlüğünü ise Recep Çelik yapıyor.

Yeşil – Pembeli ekip,yeni sezona hazırlık çalışmalarını antrenmanların yanı sıra hazırlık maçları da yaparak sürdürüyor. İşte bu hazırlık maçlarının ilkini geçtiğimiz Pazar günü Atatürk Stadyumunda komşu ilimiz Afyonkarahisar’ın 3. Ligdeki temsilcisi Sandıklıspor ile yaptı.

Yeşil – Pembeli futbolcular rakiplerine 3 – 0 yenilmelerine rağmen iyi bir futbol ortaya koydular. Karşılarında 3. Lig yani profesyonel lig takımı olmasına rağmen rakibi zorladılar ve özellikle top kullanmada, paslaşmalarda başarılı bir performans ortaya koydular. Evet, skor 3 – 0 olsa da ben neticeden çok ortaya konulan futbola bakıyorum. Çünkü, bu skorun oluşmasında maçı yöneten yani maçın hakemliğini yapan Sandıklıspor’un yardımcı antrenörü Turgut Kul’un verdiği yanlış kararların büyük etkisi vardı. Örneğin, Kul ilk gol 5 metre ofsayt olmasına rağmen golü verdi ve kendi başında bulunduğu takımın 1 – 0 önce geçmesini sağladı. Gerçi, bu maçı yönetecek üç hakem bulunamazmıydı o da tartışılması gereken başkan bir konu ya.

Ispartaspor bu maçta özellikle takımın forvet oyuncuları Samet, Özkan ve Salim ile Sandıklıspor kalesinde çok önemli gol pozisyponları yakaladı. Ancak, bunları değerlendiremeyerek lige daha hazır olmadıklarını gösterdiler. Kaleci Fevzi 3 gol yemesine rağmen yaptığı kurtarışlarla tam olarak hazır olmasa da lige kadar tam hazır hale geleceğini gösterdi. Ispartaspor’un aksayan en bariz mevkisi ise defansı oldu. Zira, defansı orta sahaya gerekli topları aktarmakta güçlük çekti. Orta saha da büyük top kayıpları yaşandı ve ileri uça topu iletemediler. İleriye kadar ulaşan topları da forvet oyuncuları gole çeviremeyince oynanan ilk hazırlık maçından Ispartaspor adına gol sesi çıkmadı. Ama kalesinde 3 gol gördü.
Sonuç, olarak Ispartaspor Sandıklıspor maçında her ne kadar yenilse de fena futbol oynamadı. Ama, eksikleri tabiki var. Hem de çok. Bu ve bunun gibi daha hazırlık maçları yapılarak bu eksiklikler görülüp sezonun başlayacağı tarihe kadar giderilmelidir. Zira, daha ligin başlamasına 3 hafta gibi bir süre var.

Bu süre en iyi şekilde değerlendirilmeli ve lige zıpkın gibi bir giriş yapılmalıdır. Aksi takdirde şampiyoluk hedefi ligin daha ilk haftasında çimlere gömülür.

Saygılarımla….

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum