Yunus Özler Yazdı: 'Şut Çekmek, Gol Atmanın Yarısıdır'

ISPARTA Gazetesi Spor Müdürü Yunus Özler Yazdı: Şut Çekmek, Gol Atmanın Yarısıdır'

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2012 12:12
Yunus Özler Yazdı: 'Şut Çekmek, Gol Atmanın Yarısıdır'

Lig başladığından beri yazıyorum şut atmayınca gol olmaz. Yani aynı ‘başlamak başarmanın yarısı’ sözünde olduğu gibi şut çekmek de gol atmanın yarısıdır.

Bir maçta 10 şut çekersin hepsi gol olacak diye bir şey yok 1, 2 veya 3 tanesi gol olsun yeter. Ancak, Emrespor’da şut sorunu, şut çekmedeki olumsuzluk sezon başından beri aynı şekilde devam ediyor.

Emrespor Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde grubun güçlü ekibi Altınordu ile karşılaştı. Daha önce de yazdığım gibi, takımın son iki haftada deplasmanda aldığı galibiyetler stadyumdaki maçı izleyen kişi sayısını artırdı. Daha önce maksimum 3 bin kişinin izlediği maçları Altınordu maçında yaklaşık 5 bin kişi izledi. Bu da ‘Ne kadar iyi sonuç o kadar taraftar veya sporsever’ gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.

Eğer, Emrespor Altınordu maçını da kazababilmiş olsaydı önümüzdeki maçlarda izleyici sayısı otomatikman bin kişi daha artacaktı. Ama olmadı.

Maçı teknik açıdan değerlendirmeye gelince; Altınordu Isparta’ya lider Darıca Gençlerbirliğinin hemen ardından 27 puanla 2. Sırada geldi.

Dolayısıyla, şampiyonluk yarışında yara almamak için Emrespor maçını kazanmak için sahaya çıktı. Emrespor ise, iki hafta üst üste deplasmandan galibiyetle dönüp özgüveni artan ve Teknik Direktör Hakan Hocanın dediği gibi ‘sezon başından beri oynadığı maçlarla daha da tecrübe kazanıp yerine oturduğu’ bir takım konumundaydı. Emrespor için daha da önemlisi deplasmanda aldığı galibiyetleri perçinleme ve ‘galibiyet serisi’ yakalamaktı. Ancak o da olmadı.

Neden olmadı? Çünkü, maçın ilk yarısında takım güçlü rakibi karşısında iyi bir direnç ortaya koydu. Nitekim, gol atamasa da gol yemedi ve ilk yarı golsüz sona erdi. Ancak, ikinci yarının başında yenilen gol takımı olumsuz etkiledi. Defans ve orta saha maç boyunca etkin bir oyun ortaya koyarken maalef forvet pozisyonlarda ağır kaldı.

Serhat, Arif ve Emir Altınordulu Efe, Ozan ve Sinan’ın gol yollarını kesmek için büyük gayret gösterdiler. Mustafa, Arif, Alihan, Şükrü, Emrah ve Emir ilk yarıda iyi mücadele ettiler ancak, ikinci yarı Altınordu, ortasahayı rahat geçti. Maça ikinci yarı Şükrü’nün yerine giren Ediz ile Emrah’ın yerine giren Alkan da Kırmızı – Siyahlı ekibe çare olamadı. Forvette Görkem ve Osman son derece etkisizdi. Her iki yarıda da bir varlık gösteremediler.

Yazımın başında da söylediğim gibi takımın şut çekme konusunda büyük sıkıntısı var. Maç boyunca Altınordu kalesine sadece 3 şut çekildi. Üç şut da ikinci yarı çekildi. Bunlardan ikisi kaleci Ramazan’a zor anlar yaşattı. Ramazan 50. Ve 65. Dakikalarda doksana giden her iki şutu da son anda kornere gönderebildi. 86. Dakikadaki şutu da elle kontrol etmeyi başardı. Belki de maçın en güzel dakikaları bu şutların çekildiği anlardı.

Zira, taraftarlar bu dakikalarda ‘gol’ diye ayağa fırladı ve maça büyük heyecan geldi. Taraftarlar kaleye çekilen her şutta gol için umutlandı ve tezahürat yaparak takıma moral vermeye çalıştı.

Ceza sahası içinde ayağındaki topu önündeki kaleye şut çekerek gol yapmak yerine rakip takım oyuncusunun sıkı sıkıya tuttuğu zor durumdaki arkadaşına aktarıp gol atmasını ondan istemek şeklindeki kötü alışkanlık Altınordu maçında da devam etti. Dolayısıyla hem güzel pozisyon heba oldu hem top ezildi.

Emrespor’un durumunu biliyorum. Bu hallere ne zorluklarla geldiğini de biliyorum. İşte bu nedenle takımın daha iyi yerlere gelmesi için uyarılarımı yapıyorum. Çünkü, gerek Başkan Ali Çalışkan gerek yönetim gerekse teknik heyet verdiği emeklerin karşılığını galibiyetlerle almalı diye düşünüyorum. Futbolcuları suçlamak da istemiyorum. Çünkü onlar da ellerinden gelen gayreti gösterdiklerine inanıyorum. Ancak, başarı için biraz daha gayret ve biraz daha dikkat diyorum.

Eğer, Emrespor Pazar günkü Altınordu maçını alabilseydi deplasmanda alınan iki galibiyet daha da anlam kazanacaktı. Şimdi sırada bu hafta sonu grup lideri Darıca Gençlerbirliği ile oynanacak maç var. Tüm temennim Emrespor’un bu maçtan galibiyetle ayrılması veya galibiyetle olmasa da en azından beraberlikle yani puanla ayrılmasıdır.

Darıca Gençlerbirliği Pazar günü deplasmanda Oyak Renault’u mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı. Takım hem liderliğin vermiş olduğu moral ve motivasyon hem alınan galibiyetlerle yoluna emin adımlarla ilerliyor. İnşaallah Emrespor, Darıca Gençlerbirliğini yenerek rakibinin bu saltanatını bozar.
Saygılarımla…

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum