Yusuf Erdoğan 'Keşke İstifa Etmeselerdi'

Erdoğan, Meclis Yüksek Kurulu’nun (MYK) son dakikada almış olduğu karara göre, belediye meclis üyelerinin 12 Haziran Genel Seçimi’nde milletvekili adayı olamayacaklarını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2011 18:18
Yusuf Erdoğan 'Keşke İstifa Etmeselerdi'

Erdoğan, Meclis Yüksek Kurulu’nun (MYK) son dakikada almış olduğu karara göre, belediye meclis üyelerinin 12 Haziran Genel Seçimi’nde milletvekili adayı olamayacaklarını bildirdi. Bu durumda, daha önce istifasını açıklayan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Av. İsmail Çelik’in açıkta kaldığımı bildiren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı.

KEŞKE BANA DANIŞSAYDI
“Belediye Meclis Üyemiz Av. İsmail Çelik, genç, dinamik ve siyasetin daha başında olan bir arkadaşımız. Milletvekilliği adaylığı için geçtiğimiz günlerde basından duyduğumuz üzere görevinden istifa etti. Bu konuda kendisi bana bir şey danışmadı. Keşke danışsaydı! Ben ona görevinden istifa etmemesini söylerdim. Çünkü görevden

son ana kadar istifa edilmemeli. Bir de bizim MYK toplantımız olacağını bildiği halde istifa etti. MYK da Türkiye genelinde belediye meclis üyelerinin görevlerinin başında durması gerektiğini ve milletvekili adayı olmayacaklarını açıkladı. Buna Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bile karışamaz. Çünkü MYK’nın aldığı kadarlara kimse karışamıyor. Hal böyle olunca görevinden istifa eden genç arkadaşımız Çelik, açıkta kalmış oldu. Zaten partimizi Belediye Meclisinde tek o temsil ediyordu. Bu hakkımızı da kaybetmiş olduk. Keşke istifa etmeseydi de bize bir danışsaydı. Partimiz adına üzücü bir durum.”

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Av. İsmail Çelik’in MYK’nın “Belediye Meclis üyeleri görevlerinden istifa etmesin, aday olmayacaklar” kararıyla açıkta kalarak partiye zarar verdiğini söyledi.

Ajans32.com’a Açıklamalarda bulunan Av. İsmail Çelik” Böyle bir durum sözkonusu değildir. Bu karar sadece tavsiye niteliğinde bir durumdur. Genel Merkezin tavsiye kararıdır. Bağlayıcı bir yönü yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum