Yusuf Ziya Günaydın: 'Demogoji Yapmasınlar!'

Gökgöz’ün bu açıklamalarına Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan cevap gecikmedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2012 13:03
Yusuf Ziya Günaydın: 'Demogoji Yapmasınlar!'

Yapımı süren Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının bugüne kadar bitirilememesinden Isparat Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı sorumlu tutan AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, Günaydın’ın önünde hiçbir engel olmamasına rağmen üç yılını boşa geçirdiğini ileri sürmüştü.Gökgöz’ün bu açıklamalarına Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan cevap gecikmedi.

Tapu işlemleri yapılırken 43 dükkanın 45 dükkana çıktığını söyleyen Günaydın, “Artık yani bunun lastik gibi oraya buraya çekmenin anlamı yok” dedi. Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa zamanda yapılmasını istediğim olaylardan bir tanesi Halk Pazarı olayıdır. Çok ciddi anlamda gerçekten doğru bir çalışma yaptık. Bunu hiç kimse demagoji etmesin. Bunu bir siyasi parti basamağı yapmasınlar lütfen. Ben burada emek veriyorum. Uğraşıyorum. Şu ana kadar yapamadığım tek konunun bu olduğunu ben kendim söylüyorum zaten. Ama burada bütün işlemler yapıldı. Bütün hukuki işlemlerde yapıldı. Tadilat projeleri, bütün aşamalar yapıldı. Daha önce şöyle dükkân alındı. Daha sonra böyle dükkân alındı şekliyle de konuşanlar oluyor. Ben eski mevcudiyetin, çap sınırları değişmeden net olarak 43 tane bağımsız bölüm belediyemize alındı. Tapu işlemleri görülürken bölünme şartlarıyla beraber benim aldığım 43 bağımsız bölüm 45 bağımsız bölüme yükseldi. 45 bağımsız bölümümüz yepyeniden Isparta’ya ve Isparta Belediyesine kazandırıldı. Evet, bunun da kat irtifakları yapıldı. Ve kazandırıldı derken tapusu belediyenin üzerine, 45 bağımsız bölüm belediyeye alındı. Artık yani bunun lastik gibi oraya buraya çekmenin anlamı yok” dedi.

“Kolumu mu boynumu mu keseyim”
ITKM inşaatına bütün emeklerini verdiğini söyleyen Günaydın, buna rağmen İçişleri Bakanlığına şikayet edildiğini söyledi. Başkan Günaydın, “Ben kolumu mu keseceğim, boynumu mu keseceğim. Bütün emeklerimi verdim. Daha ne yapabilirdim ki? Müteahhit arkadaşımız bu mali imkânlarını çözemedi. Ama ben bütün hukuki işlemlerin üzerine devam ettim santim santim. Ve bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığına şikayet edildi. Kamuya zarar verdi diye. O meşhur şikayetçiler şikayet etti. Bunlar şikayetten başka bir şey bilmiyorlar. Operasyonda da bunlar şikayetçi. Proje üretmeyen insanlar şikayet yaparmış. Biz proje üretiyoruz. İçişleri Bakanlığı da bu konuda soruşturmaya izin verilmemesine, Isparta Belediyesi’nin de bütün işleri yaptığına dair de elimizde belgelerimiz var” diye konuştu.

“Aybatılı’nın ve benim projemi Balaman yıktı”
Eski Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı döneminde yapılan proje ile kendisinin yaptığı projenin dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından yıkıldığını ileri süren Günaydın, “Ben 1 metre bile hiçbir yeri yıkmadım. Ama onlar her yeri yıktılar” şeklinde konuştu. Günaydın sözlerine şöyle devam etti: “Şuanda müteahhit firma mali sorunlarını çözdü. İnşallah bitirdi. Şu anda iklimden biraz zorlanıyor. İnşaata başladı ve ne zaman bitirileceği konusunda ben bir şey demiyorum. Bunu da demagoji yapmasınlar. Ben öyle yalan söyleyen bir adam değilim. Bu işin yapılmasını en çok ben istiyorum. Benden başkada bugüne kadar emek veren olmadı. EFEKT Ben 1 metre bile hiçbir yeri yıkmadım. Atatürk parkını da yıktılar. Her yeri yıktılar. Peki Yusuf Ziya Günaydın bir metre kaldırım taşını yıktı mı diye sorun. Ben yıkmam. O halk pazarını Aybatılı’nın zamanında yapılanı da onlar yıktı. Benim yaptığımı da onlar yıktı. Ben bir metre yıkmadım. Ben haziran’a bitireceğini söylemiyorum. Ama müteahhit firmanın yetkilisi Haziran’a bitireceğini ilan etti. Bunu Kanal 32 Televizyonunda da ibra etti. Ben de Haziran ayında bitirmesini destekliyorum" dedi.

“Siyaset basamağı yapmasınlar”
ITKM inşaatının siyaset basamağı yapılmamasını isteyen Belediye Başkanı Günaydın, “Bunlarla uğraşmalarını ve bunların üzerinden hiçbir kimsenin siyaset basamağı yaparaktan benim omuzlarımdan başka bir noktaya ulaşmak istemesinler lütfen.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum