Yuva Gitti, Ev Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yeni politikası gereği ülke genelindeki bütün çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları kapatılarak yerine “çocuk evleri” açılacak.

Yayınlanma:
Yuva Gitti, Ev Geldi

Yapılan bu değişiklik gereği, Isparta'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 0- 12 yaş çocuk yuvası kapatıldı. Dün akşam Isparta'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kurum çalışanları ve kurumda kalan çocuklarla veda yemeği verdi.

Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü İbrahim Demirkale yaptığı açıklamada; “1979’dan beri hizmet veren 0-12 yaş çocuk yuvamızda, yılda 150 çocuğa bakılıyordu. Bakanlığımızın yeni politikası gereği çocuk yuvaları kapatılarak bundan sonra çocuklarımıza, çocuk evleri veya umut evleri de dediğimiz evlerde bakılacak. Bakanlıkta yapılan değişikliğin amacı çocukların artık yuvalarda koğuş sistemi yapılanmasıyla kalmasının önüne geçilip onları ev ortamında büyütmektir. Devletin baktığı kimsesiz çocuklarda bundan sonra evlerde aile ortamı içerisinde büyütülecektir. Bu çocuklarımızın psikolojileri ve gelecekleri için atılmış güzel bir adımdır. Ayrıca artık koruyucu aile oranları da ülkemizde giderek artarak çocuklarımıza aile ortamı sağlamak için birebir adımlar atılmıştır. Kapatılan yuvamızda kalan çocuklarımızda ya koruyucu ailelere verildi yada apartman dairelerinde ki çocuk evlerine gönderildi. Çocuk evlerinde kalan çocuklarımız, bakıcı anneleriyle ev ortamında kalıyorlar. Kapatılan kurumda çalışan personel ilimizdeki diğer kurumlara dağıtıldı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum