Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (YEKARUM) işbirliğiyle ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Şubat 2012 15:48
Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (YEKARUM) işbirliğiyle "II. Uluslararası Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji" konferansı düzenlendi.

Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programın açılışında konuşan Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR) Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, yenilebilir enerjinin barış, özgürlük, demokrasi ve yerel iş imkanı yarattığını, yenilebilir enerjinin çözüm olduğunu söyledi.

Uyar, birliğin vizyonu doğrultusunda yenilenebilir enerjilere dönüşümün teknik, ekonomik, siyasi boyutlarının ve sanayide, mimaride, ulaşımda ve eğitimde hayata geçme yollarının tartışılacağı uluslararası bir platform yaratmak için her yıl etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Tanay Sıdkı Uyar, yenilebilir enerjinin yerel iş imkanı yarattığını da vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.