Yüzde 70 Evet Çıktı

Yüzde 70 Evet Çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2015 11:51
Yüzde 70 Evet Çıktı

Isparta'nın ilk ciddi ve en büyük kentsel dönüşüm uygulaması 1071 konutlu Davraz Mahallesi'nde başlatılıyor. Belediye ekiplerinin yaptığı ön anket çalışmasında mahalle sakinlerinin yüzde 70'i iyi yaşama 'evet' dedi.

Isparta'da kentsel dönüşüm adına yapılan çalışmalar başka bir boyut kazanıyor. Bu zamana kadar bireysel başvuru kaynaklı olarak riskli yapı tespiti ve dönüşümü süreci üzerinden giden kentsel dönüşüm bütüncül ve toplu bazda ele alınacak. Isparta Belediyesi, riskli alan konusunda ilk ciddi adımını atıyor.

Isparta Belediyesi Kentsel Dönüşüm Birimi tarafından Davraz Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar sonuçlandırıldı. Riskli alan tespiti öncesinde zorunluluk olan ön anket süreci tamamlandı. Belediye ekipleri Davraz Mahallesi'ndeki 1071 mesken sahibi ile tek tek görüşerek kentsel dönüşüm konusundaki fikirlerini aldı. Yapılan anket çalışması sonucunda 1071 mesken sahibinin yüzde 70'i kentsel dönüşüm istediğini, yüzde 30'u da dönüşüme karşı olduğunu bildirdi. Kentsel Dönüşüm Yasası Riskli Alan Uygulaması için yüzde 70 oranındaki 'evet' oyu yeterli geliyor ancak son kararı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın verecek.

Davraz Mahallesi'nde gerçekleştirilen anketin sonucu ve analizleri başkanlık makamının onayına sunulacak. Riskli alan çalışması için Başkanlık makamı yüzde 70 'evet' oyunu yeterli görürse bürokratik süreç için çalışmalara başlanacak. Isparta Belediyesi, Davraz Mahallesi'nin riskli alan ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuracak. Bakanlık da bu talebi Bakanlar Kurulu'na götürecek. Davraz'ın riskli alan ilan edilmesi için son kararı Bakanlar Kurulu verecek.

Isparta Belediyesi, Davraz Mahallesi'nde uygulayacağı kentsel dönüşüm projesi kapsamında sağlam ve konforlu konutlar taaahhüdünde bulunuyor. Proje kapsamında yerleşim alanında cadde ve sokak altyapısı, araç ve yürüyüş yolları, okul, spor salonu, yüzme havuzu, sosyal tesisler, gölet ve yeşil alanlar, spor sahaları, jimnastik spor aletleri, çocuk oyun alanları, otopark -ulaşım kolaylığı ve alışveriş merkezinin olacağı belirtiliyor.

Bakanlar Kurulu, Davraz Mahallesi'ni riskli alan ilan ederse buradaki 1071 konutun dönüşümüne etap etap başlanacak. Belediye öncülüğünde gerçekleştirilmesi hedeflenen dönüşümün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 5 yıllık görev süresinde tamamlanacağı belirtiliyor.

Belediye Başkanı Günaydın, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti:"Belediyemiz yapmayı planladığı kentsel dönüşüm kapsamında, halkımıza öncelikli olarak deprem ve doğal afetlere dayanıklı, enerji kimlikli konutlar üretmek istiyoruz. Üreteceğimiz konutlar dışında planlama yapacağımız alanlarda yolları ve alt yapıyı düzenledikten sonra araç ve yürüyüş yolları, sosyal tesis, gölet, yeşil alanlar, semt spor sahaları, çocuk oyun parkları, alışveriş merkezi yüzme havuzu gibi sosyal donatı alanları projemiz kapsamında yapımı tasarlanmaktadır. Yapacağımız kentsel dönüşüm projemiz çalışmaları kapsamında halkımızdan herhangi bir şekilde bedel talep edmeyeceğiz. Tüm iş ve işlemler belediyemiz öncülüğünde yapılacaktır. Yapım anına kadar hiçbir şekilde halkımızı konutları dışına çıkarmayacağız ve binalarını yıkmayacağız yapacağımız kentsel dönüşüm yerinden dönüşüm olduğu için alandaki çalışmaları aşama aşama yapacağız. Ve kimseyi de mağdur etmeyeceğiz. Ayrıca yapım sırasındaki alandaki vatandaşlarımıza 18 ay boyunca kira yardımı da sunuyoruz. Bu 18 ay geçmeden vatandaşlarımızın yeni konutlara yerleştirilmesi sağlanacaktır. ”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum