Zabıta Dilencilere Göz Açtırmadı

Zabıta Dilencilere Göz Açtırmadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2015 15:44
Zabıta Dilencilere Göz Açtırmadı

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ramazan ayını fırsat bilen dilencilere göz açtırmadı. Müdürlük içerisinde kurulan sivil ekipler sayesinde şehir dışında minibüslerle gelip Isparta’da dilenmek isteyenleri kurdukları çadır ile birlikte topladı. Gerekli incelemeleri yapıldıktan sonra şehir dışına çıkartıldılar.

Zabıta Müdürlüğü önceki gün düzenlediği bir operasyonla onlarca dilenciyi yakalayarak il dışına çıkardı. Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, Ramazan ayı dolayısı ile şehir merkezinde dilenci sayısının arttığının gözlendiğini dile getirdi. Zabıta Müdürlüğü artan dilenci nedeniyle sivil ekipler kurarak bu dilencilerin barındıkları yerleri tespit etmeye çalıştı. Şehrin girişlerinde boş arazilere çadır kurulduğunu görerek bu çadırları gözlem altına aldı. Çadırlarda yaşayanların şehir dışından gelerek Isparta’da dilencilik yapmak için geldikleri görülünce de dilenciler çadırları ile birlikte toplatıldı.

Isparta halkının vicdan sahibi olduğu için bu duygularını sömürmek için gelenlere para verilmemesi tavsiyesinde bulunan Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, bu vesile ile de dilencilerin artık Isparta’ya gelmeyeceklerini dile getirdi. Aydoğdu, “Ramazan ayının girmesi ile dilenci sayısında bir hayli bir artış görüldü. Kurmuş olduğumuz sivil ekiplerle toplu halde geldiklerini gördük. Yaklaşık 10’un üzerinde araçla gelip şehir girişlerine çadır kurmuşlardır. Bu çadır kuranlar çadırları ile birlikte toplanarak şehir dışına çıkartılmıştır. Gözden kaçanlar da şehir merkezinde toplatılarak şehir dışına çıkartılmıştır” dedi.

Aydoğdu, ayrıca Isparta halkına da seslenerek, duygu simsarlığı yaparak geçimini sağlayan bu kişilere pirim verilmemesini söyleyerek, “dilenerek asgari ücretten fazla para kazanıyorlar. Halkımız gerçekten iyiliksever insanlardır. Yardımlarını bu gibilere değil de gerçek ihtiyaç sahiplerine yapmaları sayesinde dilenciler de artık Isparta’ya uğramayacaktır. Çevrelerinde dilencileri gördükleri taktirde alo 153’e ihbar etmeleri bizim işimizi de kolaylaştırmış olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum