Zabun Belediye Başkanlarını Uyardı

Zabun Belediye Başkanlarını Uyardı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2019 13:20
Zabun Belediye Başkanlarını Uyardı

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Sav’da düzenlenen Gönül Belediyeciliğinde Hizmet Kervanı başlıyor’ programında belediye başkanlarına önemli mesajlar verdi. Zabun belediye başkanlarının vatandaşlar tarafından rahatlıkla ulaşılabilir olması gerektiğini söyledi. ‘Partimizden seçilmiş belediye başkanlarının verdiği sözleri, projeleri takip edeceğiz” dedi.

Sav Kasabası Belediye Başkanı Şakir İpekçi tarafından kasaba düğün salonunda ‘Gönül Belediyeciliğinde Hizmet Kervanı Başlıyor’ programı düzenlendi. Programa; Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, Kuleönü Belediye Bakanı Nuri Erdoğan, İl Genel Meclisi Üyeleri, Ak Parti Sav Teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesinde Mehteran Takımı tarafından katılımcılara konser verildi. Kasabada bir kutlama konvoyu yapıldı.

BAŞKAN ULAŞILABİLİR OLACAK
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, partisinden seçilen belediye başkanlarına uyarılarda bulundu. Belediye başkanlarından telefonlarını 24 saat açık tutmalarını isteyen Zabun “Siyaset yapmak kolay bir iş değildir. Siyaset sorumluluk ister. Siyaset zor iştir. Bakın ben İl Başkanı olmadan önce akşam yatarken cep telefonumu sessize alır ve öyle yatardım. Sabah kalktığımda ise gece arayan cevapsız aramalar varsa mümkün olduğu kadar onlara dönmeye çalışıyordum. Ama İl Başkanı olduktan sonra telefonumun sesini açıyorum ve öyle yatıyorum. Neden? Çünkü gecenin ikisinde, üçünde bir vatandaşımızın başı sıkışabilir, acil çözümlenmesi gereken sorunu olabilir. Bu vatandaşımız bize bir şekilde ulaşmak isteyebilir. İşte siyaset, böyle sorumluluk gerektiren bir iştir. Bu benim olduğu kadar tüm teşkilat mensuplarımızın ve belediye başkanlarımız için de geçerlidir. Bir belediye başkanımız 24 saat ulaşılabilir olmalıdır. Öyle de olacaktır. Vatandaş ne zaman ararsa arasın başkana ulaşabilmelidir. Olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe başkanlarımızın telefonları sürekli açık tutulmalıdır. Varsayalım ki bir vatandaşımız belediye herhangi bir belediye başkanımızı aradı ve ulaşamadı. O zaman beni arayabilir.

SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA YOK
PROJELERİNİZ TAKİP EDİLECEK
Bunları neden söylüyorum. Çünkü biz bir davaya gönül vermiş insanlarız. Bizim için seçim sadece belediye başkanlığını kazanmak değildir. Biz kader birliği etmiş insanlarız. Bizler Ak Parti olarak gerek Milletvekilliği gerek Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandık. Peki ne olacak şimdi? 4,5 yıl ne yapacağız biz? İşte iş bizim için şimdi başlıyor. Ben, tüm toplantılarda sürekli altını çizerek şunu söylemişimdir. Bizim ufkumuz büyük, bizim hedefimiz büyük. Biz büyük Türkiye’yi nasıl ortaya koyabilirizi tartışmak ve ona göre çalışmak mecburiyetindeyiz. Bizim boşa vakit geçirme gibi, günlerimizi yatarak geçirme gibi bir lüksümüz yoktur, olamaz da. Bizler teşkilat olarak, sizler il, ilçe ve beldelerinizde belediye başkanı olarak bulunduğunuz yeri geliştirmek için çalışacaksınız. Başkanı olduğumuz ilçemizi, beldemizi geliştirmezsek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gönül belediyeciliğini gerçekleştirememiş oluruz. Çünkü, vatandaşımız hizmetlerimizden gönül rahatlığıyla memnun olmalıdır. Olmuyorsa orada bir sorun var demektir. O sorunu da çözmek önce siz belediye başkanlarına sonra da bize düşer. Belediye Başkanı arkadaşlarımız başkanı olduğu ilçenin veya beldenin gelişmesi için ne gibi bir çalışma yapılması gerekiyorsa onu yapacak. Proje mi gerekiyor çizdirecek ve bize yani teşkilatımıza, milletvekillerimize getirecek. İşin ondan sonrası bizim olacak. Biz de o projeyi takip edip hayata geçirilmesi için gerekli ödeneği sağlayacağız. Ardından da, söz konusu projelerin uygulandığı ilçe veya beldelerde takipçisi olacağız. Pazartesi günden itibaren, projelerinizi, taahhütlerinizi bize getirin bakalım. Vatandaşa ne söz verdiyseniz onların hayata geçirilmesi için yapılacak çalışmaları masaya yatıralım. Projelerinizi kayda aldıktan sonra her ay teşkilat olarak yaptığımız toplantılarda belediye başkanımıza soracağız. Kara kaplı defteri açıp şu projeyi ne yaptın? Şu projede hangi aşamaya geldin soracağız. Öyle saldım çayıra, Mevlam kayıra yok. Her iş, her proje takibimizde olacak. Çünkü biz gönül belediyeciliğine soyunmuş bir teşkilatız. Biz vatandaş odaklı siyaset yapıyoruz. Bu genel olarak da böyle, yerel olarak da böyle” dedi.

SAV GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİYLE BULUŞACAK
Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi de “31 Mart yerel seçimleri çok güzel bir havada geçti. İnşallah 5 yıl boyunca beldemize en güzel şekilde hizmet edeceğiz. 1 Nisan’dan itibaren gönül belediyeciğini kasabamıza yansıtacağız. Altyapı ve asfalt çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Kasabamızda girmediğimiz ev sıkmadığımız el kalmadı. Sav halkı sağduyuludur onlara çok şey borçluyum. Sav artık hizmetle buluşacak. Şimdiye kadar beldemize görev yapan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi AK Parti belediyeciliğiyle gece gündüz demeden sayın milletvekillerimizin, teşkilatımızın de desteğiyle ilçemize hizmet vereceğiz” dedi.

BAŞKANLARIMIZIN VERDİĞİ VAATLER
TEŞKİLATIMIZIN VAATLERİDİR
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak da “ Perşembenin gelişi Çarşamba’dan belliydi. 31 Mart’ın gelişi 24 Haziran’dan belliydi. Savlı hemşehrilerimiz 24 Haziran’da verdiğiniz büyük destekle 31 Mart’ın sinyallerini vermiştiniz. Tevazu samimiyet ve gayretle önce millet önce memleket diyerek yola çıktık. Sav her şeyin en iyisine layık dedik. Sizler de 31 Mart’ta verdiğiniz destekle Şakir İpekçi’yi göreve getirdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Rabbim mahcup etmesin. Belediye başkanlarımızın size verdiği vaatler teşkilatımızın vaatleridir. Belediye başkanımızın verdiği sözler il başkanımızın, milletvekillerimizin verdiği sözlerdir. Hep birlikte sizlere hizmet yolunda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Programın sonunda geçen dönem Belediye’de Meclis üyesi olarak görev yapan; Mustafa Ala, Ahmet Fevzi Ekici, Mehmet Ali Pala ve Selahattin Uğurlu’ya plaketleri verildi. Törende ayrıca, Belediye Başkanı Şakir İpekçi tarafından kendisinin yetişmesinde emeği geçen Yeni Eczane Sahibi Gülay Sargut’a da özel hediye takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.