Zabun: 'Isparta'nın Âli Menfaatleri İçin Kapımız Açık Olacak'

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun Seçimden Sonra İlk Kez Konuştu:Isparta’nın Âli Menfaatleri İçin Kapımız Açık Olacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2014 11:27
Zabun: 'Isparta'nın Âli Menfaatleri İçin Kapımız Açık Olacak'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Osman Zabun, Darıderesi Göleti II Projesi başta olmak üzere, Isparta’nın âli menfaatleri için Belediye Yönetimi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi; “zaten rozeti çıkarmaları gerekiyor” dedi.

YAPICI MUHALEFET

Belediye Meclisi’nde aritmetik açısından güçlü temsil hakkı kazandıklarını anlatan Zabun, “14+ 3+ 1’e karşı 14: Biz, yapıcı muhalefet olacağız. Eleştirel yaklaşım elbette olacak. Ama bu pozitif şekilde yapılacak. Isparta’nın lehine motoru çalıştıracak güç olacağız” dedi.

YSK’YA BAŞVURDUK

Sav ve Merkez için Isparta özelindeki hukuki yolların bittiğini; ancak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) müracaat ettiklerini anlatan Zabun şöyle dedi: “Sav’da açık, seçik ve net hata var. Merkez’de de var. Sonuç değişmese de bize verilen tek bir reyi korumak bile çok değerlidir”

ÇOK ÜZÜLDÜM

Spesifik açıdan söyleyemem kaybettiğimiz noktalar için elbette çok üzüldüm. Ama ‘kazandık’ diye rehavete kapılacak; ‘kaybedince’ yıkılacak bir kurum değiliz

BEDEL ÖDEMEK

AK Parti, ‘kaybeden bedelini öder’ demez. ‘Nerede hata yaptık’ onların analizini yaptık, masaya koyduk. Genel Merkez’e de gitti. Şimdi o boşlukları doldurma zamanıdır.

GÜNAYDIN’IN ÖZÜR BORCU:

Sayın Yusuf Ziya Günaydın, seçim süreci içinde özellikle Orman ve Su İşleri Bakanı’na haddini aşan sözler söyledi. Bir özür borcu var. Onu ödesin.

2014 VE 2015

Şimdi Türk Siyasi Tarihi’nin en önemli olayına çalışıyoruz: Cumhurbaşkanlığı. Oylarımızı hep artırarak geldik. Cumhurbaşkanlığı için de öyle olacak.

DAHA MAÇ BİTMEDİ

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Sav ve Merkez için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) müracaat ettiklerini söyledi: ‘Hukuk yolları henüz bitmedi. Sonuç değişebilir. Ama değişmez ise de AK Parti’ye verilen tek bir reyi dâhi koruyacağız. Bu çok değerlidir.’

Hükümet açısı: Isparta’ya değer katacak projelerini bekliyoruz

Yerel yönetim açısı: Yapıcı muhalefeti benimseyeceğiz. Uzattığımız eli tutsun


‘Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın şahsında tüm kadrolara söylüyorum: ‘El uzatıyoruz. Bunu havada bırakmasınlar. Isparta’nın âli menfaatleri için her türlü pozitif projeyi destekleyeceğiz. Merkezi Yönetim (Hükümet) açısından da Isparta Belediye Başkanlığı’ndan proje bekliyoruz.’

SU BAŞTA OLMAK ÜZERE YATIRIMA DESTEK SÖZÜ

Belediye Meclisi’nde aritmetik açısından güçlü temsil hakkı kazandıklarını anlatan Zabun, “14+ 3+ 1’e karşı 14: Biz, yapıcı muhalefet olacağız. Eleştirel yaklaşım elbette olacak. Ama bu pozitif şekilde yapılacak. Isparta’nın lehine motoru çalıştıracak güç olacağız. Darıderesi Göleti II Projesi ile bunu kanıtlamaya başlarız. Proje getirsinler. Isparta için el birliği ile çalışalım” dedi.

SAV’DA AÇIK HATA VAR MERKEZ İÇİN İTİRAZ ETTİK

Sav ve Merkez için Isparta özelindeki hukuki yolların tükendiğini; ancak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) müracaat ettiklerini anlatan Zabun şöyle devam etti: “Sav’da açık, seçik ve net hata var. Merkez’de de var. Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurduk. ‘İlla sonuç değişecek’ demiyoruz. Biz, AK Parti’ye verilen tek bir reyi dâhi korumaya çalışıyoruz. Bu benim asli görevim.”

ZEYTİN DALI

Merkez’de 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden galip çıkan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın özelinde tüm taraflara, ‘barış, uyum, ahenk, istişare ve ortak akıl’ çağrısı yapan Zabun, 2 yol çizdi:

I- HÜKÜMET KANADI:

Belediye Başkanlığı, Merkezi Yönetim (Hükümet) tarafında yönetilecek çalışmalar için bize proje getirsin. Gerektiği an Ankara’ya beraber gidelim.

II- YEREL YÖNETİM:

Meclis’te şu aritmetik var: 14+ 3+ 1 ve 14… Isparta’nın âli menfaatleri için her türlü projelerini açık, seçik ve net bir şekilde destekleyeceğiz.”

BEDEL ÖDETİLECEK BİR MİSYON DEĞİLİZ

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, ‘seçim kaybetti. Bedel ödeyecekler’ şeklinde bir misyon olmadıklarını söyledi; çarpıcı konuştu: “Biz ‘nerede hata yaptık’ şeklinde soru yönelttik. ‘Nerede boşluk bıraktık’, onları gördük. Analizini yaptık. Masaya koyduk. Genel Merkez ile de paylaştık. O kadar. Neden bedel ödenecek? Kim ödeyecek? Neden… Biz, ‘bedel ödeyecek’ şeklinde bir kurum değiliz. Çalışacağız. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da…”

TEK BİR OYU BİLE HEBA ETTİRMEM

Savköy Kasabası ve Merkez’de hataların bulunduğu tezini ortaya atan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Isparta özelinde hukuk yolları bitti. Şimdi Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz ettik. Gerekli müracaatlarımızı yaptık. Sonucu bekliyoruz. Bu bağlamda Isparta’da maçın daha bitmediğini söyleyebilirim. ‘Sonuç illa ki değişecek’ şeklinde bir anlayışımız yok. Mücadelemiz AK Parti için verilen tek bir reyin dâhi korunmasıdır. Bu benim asli görevimdir.

Savköy Kasabası’nda ‘kasıt var’ demiyorum. Açık, seçik ve net bir hata var. O da şu: Belediye Başkanlığı pusulasının olduğu bir zarfa Muhtarlık için de kâğıt konulmuş

Bu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mevzuatına göre geçersiz oy olarak değerlendirilmiştir. O kâğıt ‘işaret’ anlamı taşır. Ama Sav’da ihmal, bilgisizlik, mevzuata yeterince hâkim olamama gibi göstergeler sonucu bunlar dikkate alınmamış.

Oysa böyle bir durumda tutanak düzenlenmeli idi. Zarfta ‘muhtarlık pusulası da çıktı.’ O zarfta X Parti’ye oy verilmişti’ şeklinde bir kayıt tutulmalıydı. Bu kayıt tutulmamış. Zarfın içindeki muhtarlık kâğıdı atılmış; öteki oy geçerli olarak değerlendirilmiş. İtirazımız buna. Ve kesinlikle, açık, seçik ve net bir şekilde hata var orada.

Merkez için de hatalar var.

Biz illa Başkanlık bizim demiyoruz. Seçim sonucunun da illa değişmesini talep etmiyoruz.

Kavgamız, 1 oy dâhi olsa AK Parti’ye yapılan o tercihi korumaktır. Halkın iradesinin net bir şekilde sandığa yansımasını sağlamaktır.”

ŞİMDİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türk Siyasi Tarihi’nde ilk kez Cumhurbaşkanı’nın halkoyu ile seçileceğine atıf yapan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, bu sürece hazırlanmaya başladıklarını söyledi. Halkın AK Parti’ye gösterdiği teveccühün her dönem arttığı tezini savunan Zabun, “Cumhurbaşkanlığı sürecinde de en iyi sonucu alacağımıza yürekten inanıyorum. Bu doğrultuda Isparta’da çalışmalara başladık” dedi.

İL GENEL MECLİSİ AÇISINDAN ZİRVEDE YER ALDIK

İl Genel Meclis Üyeliği seçiminde AK Parti’nin sandıktan lider çıktığını kaydeden Zabun şöyle devam etti:

“Türkiye ölçeğinde de bakarsanız AK Parti her açıdan 1’inci olmuştur. AK Parti’ye oy veren; süreç içerisinde canla- başla çalışan herkese şükran duygularımı ifade etmek isterim. AK Parti, 3 genel, 3 yerel ve 2 referandum yaşamıştır. Ve hepsinde de üstün başarılar kaydederek çıkmıştır. İl Genel Meclisi açısından Isparta özelinde 34 sandalyenin 20’sini almayı başarmıştır. Merkez’de köylerden arındırılmış şekilde 50 Bin üzerinde oy almıştır. Bu büyük bir başarıdır”

21 OCAK’TA İL BAŞKANI OLDU

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ın Belediye Başkan adayı olması sonucu 21 Ocak 2014’te bu göreve atanan Osman Zabun, tüm süreçleri şöyle analiz etti:

“En önemli görevim bu noktadan itibaren AK Parti’nin tüm teşkilatlarını 30 Mart’a hazırlamaktı. Bunun için elimizden gelen tüm gayretleri gösterdik. İl Genel Meclis seçiminde 1’inci parti olduk. Oylarımızı artırdık. 6 İlçe ve 5 Kasaba Belediyesi kazandık.

Başarılı olduk. ‘Ya da başarısız bir süreç yaşadık’ kavgası yapmıyoruz. Yarışa girdin, kaybettin. Bedel öde anlayışı da yok bizde.

Biz ne yaptık. Çalıştık. Projelerimizi anlattık. Hükümet tarafından Isparta’da gerçekleştirilen projeleri, yatırımları anlattık. Halkımızla diyaloglarımızı sıklaştırdık. Varsa boşlukları ortadan kaldırmak için mücadele ettik.

SPESİFİK OLARAK BELİRTMEM

Elbette kaybettiğimiz yerler için çok üzüldüm. Spesifik olarak bir yer işaret edemem. Kayıplarımızın tamamı üzücüdür. Ama biz kaybettik diye yas tutmayız. Tıpkı kazandık diye rehavete kapılmadığımız gibi.

Kayıplarımıza baktık. Nerede hata yaptık, bulduk. Analiz ettik. Raporladık. Masamıza koyduk. Bir örneğini de Genel Merkez’e sunduk. Şimdi çalışma zamanı. Ne için çalışıyoruz? Türk Siyasi Tarihi’nde ilk olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için.

BAŞKAN GÜNAYDIN’A AÇIK ÇAĞRILAR

Seçim süreci bitti.

Şimdi bir karar verilecek. Biz açıkça söylüyoruz: Yerel Yönetim, Hükümet’in yürütmesi için projeler getirebilir. Isparta’nın âli menfaatleri için her türlü desteği vermeye açık olduğumuzu beyan ediyorum. Sağlıklı bir şekilde iletişim kurmaları gerekiyor. Bunu sadece Merkez özelinde söylemiyorum. Kent genelinde bu geçerlidir. Yerel yönetim aktörlerinin bu yönde gayretleri olursa Isparta kazançlı çıkacaktır.

Temel kriterimiz şudur: Isparta menfaati.

Isparta’nın içme suyu problemi var. Buradan hareketle açık çağrı yapıyoruz. Darıderesi Göleti II projesi için çalışmalıyız. İçme suyu kalitesini artırmalıyız.

GÜNAYDIN, BAKAN’DAN ÖZÜR DİLEMELİDİR

Bu noktada bir parantez açmakta fayda var:
Seçim sürecinde Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Orman ve Su İşleri Bakanı’na haddini aşan sözler sarf etmiştir. Özür borcu vardır. O borcu bir ödesin.

ISPARTA’YA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMIŞTIR. BU İNKÂR EDİLEMEZ

Darıderesi Göleti I Projesi’nde anlatılanların aksine Isparta’ya pozitif ayrım yapılmıştır. Proje Yasa ve Kanun çerçevesinde tamamlanmıştır. Ama Belediye Başkanlığı devir teslim işlemlerini yapmamıştır.

Bu bağlamda devir- teslim olmadığı halde Isparta bu içme suyu kaynağını şehir şebekelerine vermiştir. Bu bir pozitif ayrımdır. Belediye’nin uzun yıllara sari, faizsiz bir şekilde ödeme planını imzalaması gerekiyor. Ama imzalamamıştır.

Bu noktada biz Darıderesi Göleti II Projesi için de sözümüzde duruyoruz. Belediye Başkanlığı bu noktada Hükümet ile çalışmalıdır.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum