Zabun: 'Isparta’ya Güzel Bir Eser İçin Uğraşıyoruz'

İl Genel Meclis Başkanı Zabun’dan eski Özel İdare binası ile ilgili sert tepki.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2012 17:19
Zabun: 'Isparta’ya Güzel Bir Eser İçin Uğraşıyoruz'

Eski İl Özel İdaresi binası ile ilgili tartışmalar artarak sürüyor. 7 yıldır atıl durumda bulunan ve Özel İdareye ciddi maddi kayıplara neden olan bina ile ilgili Belediye Meclisinde yaşanan tartışma ve red kararına İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’dan sert tepki geldi.

Zabun açıklamasında şu görüşlere yer verdi:“Bilindiği gibi İl Özel İdaremizin şehir merkezindeki hizmet binası 6 yıl önce depreme dayanıklı olmadığı ve deprem güçlendirmesi yapılması halinde ise güçlendirme maliyetinin yeni bina maliyetini geçtiği gerekçesiyle boşaltılmıştı. Önce bina içindeki resim kurumlar ardından da 2 yıl süren bir hukuki süreç sonucunda da zemin katındaki işyerleri boşaltılmıştı.

Daha sonra ise proje aşamasına geçildi ve burası için en iyi nasıl bir proje uygulanır o konuda kafa yormaya başlanıldı. Dönemin Valisi tarafından hazırlattırılan proje Meclisimizce uygun bulunmadı. Çünkü, o projede mevcut alanın kullanım oranı çok düşüktü. Biz istiyoruz ki, söz konusu alandan maksimum seviyede yararlanılsın.

Daha sonra gelinen süreçte bu konuda Belediye ile görüşmeler yapıldı ve Belediye Meclisi ilk olarak 2009 yılının 6. ayında aldığı karar ile söz konusu yeri resmi kurumdan çıkararak ticari ve turizm alanına dönüştüren kararı aldı. Yine Belediye ile yapılan görüşmeler neticesinde Belediye Meclisi 2011 yılının 9. Ayında da söz konusu alanın imar durumunu E=5 ve hmax=serbest kararı aldı.

Ben burada şunu söylemek istiyorum ki, Biz belediyeden şahsımıza ait bir imtiyaz falan istemiyoruz. Biz, şehrimize yakışır en iyi eseri ortaya çıkarma adına çalışıyoruz. Isparta’ya ticari anlamda güzel bir eser kazandırmak istiyoruz. Bu görüşümüzü Belediye’ye de ilettik ve gelin bu eseri birlikte ortaya çıkaralım bize destek verin dedik. Alacakları kararda kamu yararını gözetin dedik. İki defa da iyi kararlar alan Belediye Meclisi ne hikmetse son kararında tamamen değişti ve bu yatırımı engellemeye dönük kararlar aldı.

Belediye Meclisi kat yüksekliği konusunda zaten geçtiğimiz yıl kararını vermiş ve serbest bırakmıştı. Biz sadece son toplantıda emsal istedik. Bu kat yüksekliği serbestliği ile zaten oraya 20 – 25 kat dikme hakkına sahibiz. Bizim amacımız orası 1500 metrekare ise biz bunun tamamının dolu dolu kullanılmasını istiyoruz. Olay budur.

Konu Belediye Meclisinde birkaç defa ertelendi ve üç – dört ay ötelediler. İşte bu arada ne olduysa oldu. Daha önceki kararlara rağmen ortaya provokatör Belediye Meclis üyeleri çıktı ve bu üyelerin olayı provakate etmesi, Belediye Başkanının da durumu yanlış değerlendirmesi yüzünden olay bu duruma kadar geldi. Olay tamamen mecrasından saptırıldı.

Bu noktada Meclisin dönüp daha önce aldığı kararlara bakması lazımdır. Kaldı ki, burasını biz illa 5 Yıldızlı Otel yapılacak diye diretmiyoruz. Burasının iki bodrum katı Otopark olacak zaten. Onun üstünde Sarraflar Çarşısı, onun üstünde Markaların satıldığı mağazalar, onun üstünde lüks büro işyerleri ve onun üstünde çok amaçlı toplantı salonları ve sinemalar, onun üstündeki katlar ise Butik Otel olarak dizayn edilerek Isparta’ya modern bir yapı kazandırmak istiyoruz.

Burada şunu da söylemek isterim ki, yok caminin yanına otel olmazmış. Yok şu olmazmış bu olmazmış. Böyle şey olmaz. Tüm bunlar fasa fiso iddialardır. Bakın bir zamanlar Barida Otel için de olumsuz düşünceler vardı. Şimdi yapıldı ve hizmete girdi. Kime zararı var? Kimi rahatsız ediyor şu haliyle o otel? Kimseyi rahatsız etmiyor. Bilakis böyle bir yatırımdan dolayı herkes mutlu.

Biz öyle afaki kat yüksekliği falan istemiyoruz ki. Bizim düşündüğümüz kat yüksekliği Barida Oteli ile aynı. Onun için bir karar verilecekse o kararı abartmanın gereği yok. Belediye orası otopark olsun diye bir dayatmanın içine girmiş gidiyor. O bina İl Özel İdaresinindir ve oranın ne olacağına İl Özel İdaresi karar verir. Kaldı ki, oranın otel yapılmasına İl Genel Meclisi Ak Partilisinden MHP’lisine ve CHP’lisine kadar topyekün hareket ederek oy birliği ile karar vermiştir.

Olayı siyasi çekişme içine sokmaya, ortamı germeye kimsenin hakkı yoktur. Kaldı ki, Belediye Meclisinde aslında MHP’liler çekimser kalmıştı. Toplantıya verilen arada baskı unsuru devreye girdi ve gündem maddesi reddedildi. Hadi Demokrat Partililer işe başından beri karşı çıkıyorlardı. Gerçi onlar da marjinalliğin daniskasını sergilediler. Bu konuya hiçbir katkı sunmadılar zaten. Kısacası Belediye meclisini sabote etmeyi çok iyi becerdiler. Ama MHP, önce çekimserdi sonra red oyu kullandı.

Bizim bu konuyu daha fazla sürüncemede bırakma lüksümüz yoktur. Bir an önce ne yapılacaksa yapılmalıdır. Bizde bu doğrultuda konuyu İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden çözeceğiz. Bu müdürlüğün söz konusu yerin imar değişikliği konusunda yetkisi bulunmaktadır. İkinci alternatif olarak bu yolda ilerleyeceğiz. Süreci böylece tamamlayıp sorunu çözüme kavuşturacağız.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum