Zabun; "Muhalefete Ders Olsun"

'Isparta'da yüzde 55 oy alan AK Parti neden 30 Mart yerel seçimlerini kazanamadı?' sorusunu İl Başkanı Osman Zabun, Akdeniz'e yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2014 15:13
Zabun; "Muhalefete Ders Olsun"

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52 oranında oy alan AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TC'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. 30 Mart yerel seçimlerinde MHP'nin galip geldiği Isparta'da Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı sürecine yüzde 55 oy oranında destek verdi. Isparta, Türkiye ortalamasını 3 puan geçerek bu süreçte AK Parti'yi ve Erdoğan'ı destekledi.

Isparta sonuçları, dikkatleri 3 ay önce yapılan yerel seçim sonuçlarına yöneltti. 30 Mart'da Nuri Uzaktaş'ın adaylığında yüzde 39.9 oranında oy alarak ikinci parti olan AK Parti, cumhurbaşkanlığı seçiminde Isparta merkezde yüzde 54.7 oranında oy aldı. AK Parti, bu seçimde CHP ve MHP ve İhsanoğlu'nu destekleyen diğer partilerin toplamından daha fazla oyu hanesine yazdırdı. Bu sonuç kamuoyunda 'Isparta aslında AK Parti'nin kalesi mi' sorusunu gündeme getirdi.

ÖZELEŞTİRİ YAPTIK

'Isparta'da yüzde 55 oy alan AK Parti, neden 30 Mart'ta yerel seçimleri kazanamadı' sorusunun cevabını AK Parti İl Başkanı Osman Zabun cevaplandırdı. İşte Zabun'un değerlendirmesi:

"Biz bunların öz eleştirilerini yaptık ve yapıyoruz da. Biz döner kendimize bakarız. Biz eğer destek almamız gerektiği noktada desteği yeterli alamıyorsak destek vermeyen hemşehrilerimizi suçlamak, onlara kin ve nefretle bakmak yerine biz döner kendimize bakarız. Nerede açık ve boşluk bıraktık? Nerede iyi anlatamadık? Nerede eksiğimiz var? Bunlara döner bakarız. Bizim yaptığımızı bundan başka bir şey değildir. Yerel seçimlerde teşkilat olarak döndük kendimize baktık. Nerede ve hangi alanları boş bıraktık, bunlara baktık. Bu kısa süre içerisinde mümkün olduğu kadar bu açıklarımızı ve boşluklarımızı kapatmaya çalıştık. Mümkün olduğu kadar da yapmamız gereken ve atmamız gereken adımlar neyse bunları yapmaya çalıştık. Belirli ölçüde de bu noktada başarılı olduğumuz kanaatindeyiz.

ISPARTALI HEMŞEHRİLERİMİZ GÜVEN VE DESTEĞİNİ ORTAYA KOYDU

Ispartalı hemşehrilerimizin yaklaşımı bizim için son derece önemlidir. Biz Isparta’da bu potansiyelin olduğunu her zaman ifade ettik. Ortaya koyduğumuz performansla hem de Ispartalı hemşeherilerimizin Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanına ilgisi ve sempatisi olduğunu sürekli söyledik. Belki de hiçbir aktörün öne çıkmayıp sadece Sayın Başbakanımızın öne çıktığı, artık milletle doğrudan doğruya karşı karşıya kaldığı bir seçim süreciydi. Böyle bir seçim atmosferinde de Ispartalı hemşehrilerimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan güven ve sevgilerini açık ve net olarak seçimde ortaya koymuşlardır. Biz böyle bakıyoruz. Bundan sonraki süreçte de biz hiçbir rehavete kapılmadan, zafer sarhoşluğu içine düşmeden milletimizi kucaklamaya, oylarını alamadığımız kesimlerin gönlünü kazanmak için ne yapmak gerekiyorsa oralara odaklanmak suretiyle önümüze bakacağız."

MİLLETLE GÖNÜL BAĞINIZ OLURSA HER ZAMAN SONUCUNU ALIRSINIZ

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, seçim sonuçlarına ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Teşkilatımızda ve diğer partilerin tabanlarında olup da destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu topyekun tüm Türkiye’nin birlikteliğini, beraberliğini ve bütünlüğünü ifade ediyor. Türkiye’de doğru işler ürettiğiniz ve doğru siyaset yaptığınız zaman, milletle doğru gönül bağını kurduğunuz zaman sonuçları almanız her zaman için mümkün. Biz bu süreçleri bugüne kadar Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başarıyla yürüttük. Başta şahsı olmak üzere bunu köprüyü bugüne kadar güçlü bir şekilde kurduk. Bizde teşkilatlar olarak bu sürece destek vermeye çalıştık. İyi bir iletişim kurduğumuzu düşünüyorum. Bunun karşılığını da böyle bir oy potansiyeli ile oy oranıyla, bu aziz milletin vefakarlık göstermek suretiyle verdiğini düşünüyorum.

MUHALEFETE DERS OLSUN

Bu sürecin muhalefet partilerine de bir ders olmasını istiyorum. Muhalefette artık kin ve nefret üzerinden siyaset üretmek yerine bu milletle buluşarak, milletle frekanslarını birleştirerek, milletin duygu, düşünce ve yeteneklerini algılamaya çalışarak, buna uygun siyaset üretmek suretiyle Türkiye’de onların da başarılı olabileceğini düşünüyorum. Kendilerini bir çek etmeleri gerektiğini, kin ve nefret siyasetiyle bir yere varamayacaklarını görmelerini ben hem temenni ediyorum hem de böyle bir beklenti içerisinde olduğumu belirtmek istiyorum. Siyasetin iktidar ve muhalefetiyle aynı zemine oturması, milletle aynı frekansı kullanarak siyaset yapması, bu ülkenin geleceğine önemli katkılar sunacaktır. İyi bir muhalefet ve aynı frekanstan seslenen muhalefet bu ülkenin yürüyüşüne ve kalkınmasına, demokratikleşmesine son derece önemli katkılar sunacaktır. Tüm seçimlerde aziz milletimiz üretilen yalan ve iftiralardan bir miktar belki hemşehrilerimizinakfası karıştı ama bu karışıklığın, kafasında oluşturulan soru işaretlerini temizleyetemizleye bu noktaya geldi. Bundan sonraki süreç içerisinde de yine aynı şekilde bu yürüyüşün devam edeceğini düşünüyoruz. Bizim yaklaşımımız sığ bir siyaset yaklaşımı değildir. bizim yaklaşımımızın temelinde bu ülkeyi lider ülke yapma ve tarih sahnesinde onurlu ve şerefli düzeye ulaştırmak ve bunun için de gece gündüz çalışmaktır.

ASLINDA VAR OLAN POTANSİYELİMİZ !

Öncelikle muhalefetin milletle gönül bağını kurmak ve milleti iyi algılamak yerine kin ve nefret üzerinden siyaset üretmesi bunda çok etkili olmuştur. Ispartalı hemşehrilerimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgi ve sempatisi açık ve net olarak ortaya koymuştur. Bir miktar bizlerin yavaş kaldığımız, yeterince performans gösteremediğimiz süreçlerin içerisinden geçmemiş olmamızın, daha önceki seçim sonuçlarında aslında var olan potansiyelin aslında var olduğunu düşünüyorum.

BİZ ISPARTA HALKININ TAMAMININ OYUNA TALİBİZ

Isparta’da yüzde 55,5 oy aldık. Bu bize yeterlidir yaklaşımı içerisinde olmayız. Biz mümkünse milletimizin tamamının oyuna talibiz. Çünkü bizim yürüyüşümüzün farklı bir anlamı var. bizim yürüyüşümüzde ülkeyi lider ülke Türkiye konumuna oturtmak var.

Genel olarak beklentimize uygun bir seçim oldu. son saniyeye kadar ikna edebileceğimiz, gönlünü kazanabileceğimiz hemşehrimizin oyunu almaktır hedefimiz. Buradan baktık ve buradan yaklaşıktık. Isparta’da beklentilerimizden farklı bir sonuç olmadığını söyleyebilirim."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum