Zabun O İddialara Cevap Verdi

Zabun O İddialara Cevap Verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2015 00:12
Zabun O İddialara Cevap Verdi

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, bazı haber sitelerinde temayül öncesi teşkilatların aranarak yönlendirilme yapıldığı iddiaları ile ilgili olarak; "Temayül yoklamasında teşkilatımız doğal olarak kendi içinde kanaat oluşturma noktasında istişarelerini yapmaktadır. Bu da teşkilatın en doğal hakkıdır” dedi.

Başkan Zabun açıklamasında ise; “1 Mart Pazar günü Isparta Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde aday adaylarımızın bir kısmı ile temayül yoklaması gerçekleştireceğiz. Aday adayı olarak müracaat eden 38 arkadaşımız vardır. 38 aday adayı arkadaşımızdan temayül oylamasına yalnızca eski dönem milletvekillerimi ve mevcut milletvekillerimiz ile il kadın kolları başkanlığından istifa eden Kadın Kolları Başkanı ve MYK yedek üyemiz dışında kalan 31 aday adayı arkadaşımız katılacaktır. Temayüle katılan teşkilat mensuplarımız 4 aday adayı için tercih kullanacaklardır. 4’den az veya çok tercih kullandıkları takdirde genel merkezimizin talimatı doğrultusunda tercih pusulaları değerlendirmeye alınmayacaktır. Temayül yoklaması kimlik ibraz etmek suretiyle teşkilatımızda görev yapan ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları, yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, belediye başkanlarımız belediye ve il genel meclis üyelerimiz ile mahalle ve köy temsilcilerimiz tercih kullanacaklardır.

Süreç içerisinde ilçe teşkilatlarımız teknik olarak bilgilendirilmiştir. Sürecin detayları ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur. Partimize aday adayı olarak müracaat eden bütün arkadaşlarımız teşkilatımız tarafından partimizin belirlediği temel ilkeler ve partimize gerçekten güç katacak noktada karşılık bulan arkadaşlarımız temayülde değerlendirilecektir. Ancak bizim milletvekilliği belirleme sürecimiz temayül yoklamasından ibaret değildir.Temayül yoklamasının dışında genel merkezimiz tarafından çok yönlü olarak konu ele alınacak. Gerekirse kamuoyu anketleri ve mülakatlar yapılmak suretiyle milletimizin teveccühünü alabilecek en doğru liste teşkil ettirilmeye gayret edilecektir. Ben bu süreç içerisinde yola çıkan bütün arkadaşlarımıza başarı diliyorum. Ve hakkımızda hayırlısını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Zabun son olarak o iddiaları ise şöyle cevap verdi;“Teşkilatımız doğal olarak kendi içinde kanaat oluşturma noktasında istişarelerini yapmaktadır. Bu da teşkilatın en doğal hakkıdır."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum