Zabun Rize İl Başkanı Gibi Konuştu

Türkiye'nin öncelikleri olduğunu belirten İl Başkanı Zabun, Antalya'ya duble yol üzerinden ulaşmak isteyenler için Burdur duble yolunu işaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2015 10:04
Zabun Rize İl Başkanı Gibi Konuştu

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Basın Kulübü programında Dereboğazı Yolu hayali ve özlemiyle ilgili şaşırtan açıklamalar yaptı. Türkiye'nin öncelikleri olduğunu belirten İl Başkanı Zabun, Antalya'ya duble yol üzerinden ulaşmak isteyenler için Burdur duble yolunu işaret etti, 'en fazla 15 dakika yolu uzatırsınız' dedi. Dereboğazı Yolu Projesi'ne karşı olmadığının altını çizen Zabun, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Ovit Tüneli Projesi ile Dereboğazı Yolu'nu kıyaslayanlara ' Ovit tünelini açmamış olsaydınız Rizeli hemşerimiz bölünmüş yoldan Erzurum’a gitmek isterse Samsun ya da Ankara yolu üzerinden ulaşması gerekecekti" diye cevap verdi. İşte Zabun'un şok açıklamaları:

AK PARTİ, SADECE
ISPARTA'YI YÖNETMİYOR
Türkiye’de AK Parti iktidarından önceki bölünmüş yol çalışması hangi aşamadaydı, şimdi hangi aşamada? Türkiye 2002’den sonra AK Parti iktidarından sonra çok önemli yatırımlar aldı. Bunların başında bölünmüş yollar geliyor. AK Parti sadece Isparta’yı yönetmiyor, Türkiye’yi yönetiyor. 'Karadeniz sahil yolu yapıldı, Isparta Dereboğazı yolu yapılmadı' deniyor. Karadeniz’de oturduğunuz varsayın. Karadeniz sahil yolu ve Ovit tüneli bitirilmemişolsaydı neyle karşı karşıya olduğunuzu değerlendirin.

Karadeniz sahil yolu bitirilmemiş olsaydı Rize’deki bir hemşerimiz Ankara ve İstanbul’a kaç km mesafe kat ederek duble yoldan gelebilirdi? En az 500-600 km tek şeritli yoldan gitmek zorundaydı. Ovit tüneli, Karadeniz sahilini iç bölgeye, Doğu Anadolu’ya bağlayan önemli bir tünel. Ovit tünelini açmamış olsaydınız Rizeli hemşerimiz bölünmüş yoldan Erzurum’a gitmek isterse Samsun ya da Ankara yolu üzerinden ulaşması gerekecekti. Bir ülke yönetiyorsunuz.

TRAFİK KAZASI SADECE
ISPARTA'NIN SORUNU DEĞİL
Burada öncelik meselesi var. Kaynaklarımız sınırsız değil. Kaynakları tün ülkeyi düşünerek kullanmak zorundasınız. Isparta’dan Antalya’ya giderken Burdur duble yolunu kullandığınızda en fazla 15 km mesafe kat edersiniz. Diğer tarafta 500 km fazla gitmeleri gerekiyor. 500 km bir tarafta dururken, 15 km bir tarafta dururken hangisini yaparsınız. Bu öncelik meselesidir bu. Trafik kazası sadece Isparta’nın sorunu değil. Ben hiçbir zaman Dereboğazı’na soğuk bakmadım. Ben şunu söyledim; bu ülkenin sorumlulukları var. Bunları yerine getirmesi gerekir. Dereboğazı’nı es geçmedik. 2 etap devam ediyor. Diğer yerler için proje çalışması devam ediyor.

AK PARTİ'DEN ÖNCE BU MEMLEKET
DUBLE YOL GÖRMEDİ
AK Parti iktidarından önce bu memlekette duble yol yoktu. Muhalefetin bir tarzı var. Kendisi bir hedef koymak yerine AK Parti’nin hizmetlerini eleştirerek bir kıskançlık noktası oluşturarak siyaset üretmeye çalışıyor. Bu doğru siyaset değil. 'Türkiye’nin her yerinde hizmet varken Isparta hizmet almıyor' algısı oluşturuluyor. Bunu muhalefet oluşturuyor. Isparta eşdeğerindeki tüm şehirlerde AK Parti’nin yatırım maliyeti 700 katrilyon civarında. Bunu nüfusa böldüğünüzde ve şehirlere baktığınızda denge içerisinde. Isparta’daki hizmetlerin rakamsal değeri 5 katrilyon lira."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum