Zabun Soruna El Attı

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yaptığı konuşma da önemli bir soruna daha el attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2012 15:32
Zabun Soruna El Attı

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yaptığı konuşma da önemli bir soruna daha el attı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Isparta ziyareti, ihraç sorununa çözümde önemli bir adıma da neden oldu.

Başta Rusya olmak üzere yaş meyve ve sebze ihracatında yaşanan ilaç kalıntısı sorunu artık ortadan kalkacak. Soruna il genel meclisi başkanı Osman Zabun el attı ve Bakan Eker’le yaptığı görüşme sonunda, cihazın alımı için ayrılan paranın özel idareye aktarılmasına karar verildi. Bu konudaki açıklama meclis toplantısında Başkan Zabun’dan geldi.

Başkan Zabun, “Bakan Eker, bir kısım açılışlar için Isparta’ya geldiğinde tarım il müdürü ile görüşmüştük. Cihaz alınmadığı için paranın geri girmesi söz konusu olacaktı. Bakan beyle konuyu görüşüp, paranın il özel idaresine aktarılması noktasında girişimde bulunma kararı aldık. Laboratuarla ilgili ayrılmış olan paranın onayı çıktı, Isparta il özel idaresine aktarıldı. Isparta özel idaresi, o parayı laboratuar ve benzer çalışmalarda kullanmak üzere kullanacak. O sıkıntı da atlatılmış oldu. Şimdi süratle proje çalışması başlatmak durumundayız” dedi.

Yaş meyve ve sebzelerde ilaç kalıntılarını tespit edecek cihaz için özel idareye 400 bin lira aktarıldığı, edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.