Zabun: Yedi Yıldır Söylüyorum!

Zabun: Yedi Yıldır Söylüyorum!

Yayınlanma:
Zabun: Yedi Yıldır Söylüyorum!

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, ITKM sorununun çözümü için ilk çağrıyı kendisinin yaptığını iddia ederek; “Günaydın derler insana. Ben 7 yıldır söylüyorum. Milli mutabakat çerçevesinde çözelim diyorum” dedi.

MHP İl Başkanı Yalçın'ın ITKM konusunun mili mutabakatla çözümü çağrısını da değerlendiren Zabun; “Günaydın derler. Ben 7 yıldır söylüyorum. Milli mutabakat çerçevesinde çözelim diyorum. Kendisine, bizzat belediye başkanının şahsına defalarca söyledim. Bu işi siyaset malzemesi yapmak peşinde değiliz. Hukuken destek istiyorsan, siyaseten destek istiyorsan hiçbir şey talep etmeden bu desteği vermeye hazırız diye defalarca ifade ettik. Ama en son sıkıştıktan sonra kendisi de bir şey demiyor da yan taraftan birileri konuşuyor. İşte şöyle yapalım. Yani geçen zamana yazık olmuştur. 3'ün 5'in peşinde koşarken o bina 9 yıl geride kalmıştır. Ticari hayata kazandırılsaydı o bina kendini amorti ederdi. Buradaki kayıp çok büyüktür. Ama ne olursa olsun bu yanlışı anlamaları ve çözüm noktasını bulmaları gerekir. Halen anlamsız, hukuki dayanağında sıkıntı olan yaklaşımlarla ipe un sermek istemeleri bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil. Arkadaşlar rahatsız oluyor ama bunlar şehrin melesi. Milli mutabakattan dem vuruyorlar. Eyvallah bunu özümsemiş kavramış anlayışa sahibiz. Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü bu süreç ülkemiz açısından son derece önemli. Birçok konuyu, mevzuyu bu iş Isparta'da yara almasın diye sesimizi kesiyoruz, susuyoruz, sokak ağzıyla konuşmuyoruz. Ama bu şehrin sorunlarını konuşmayacağımız anlamına gelmez. Sayın Günaydın benim partimin belediye başkanı olsa da ben bu sorunları konuşmaya devam ederdim. Şehrin sorunlarını konuşmayacak mıyız? Kaldı ki bir çok açıklamayı onun kendi kaşıdığı şeyler üzerinden yola çıkarak cevap verme mahiyetinde ortaya koyuyoruz. Kendi konuştuklarını duymayıp, ondan sonra farklı şekilde olayı farklı yerlere taşıma gayreti şık değil. Bu şehrin menfaatine olacak bir şey değil. Çözüm istiyorlarsa bunu konuşmaktan kaçmayız. Çözümün ne olduğu bellidir. Şimdi peşkeş mi çekilsin mantığıyla yaklaşmak doğru şeyler değil. O zaman biz de bir kısım tapular verildi. Hiç bir imalat olmadığı halde. O zaman aklınız neredeydi demek gerekiyor. Biz bunların peşinde değiliz. Niyetimiz bağcıyı dövmek değil. Bu şehrin üzüm yemesini temin etmek bunun uzlaşı zeminin oluşturmak. Nitekim orası bir kangrendir. Israrla çözüm bekleyen bir kangrendir. Bu işin çözülmesi gerekir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum