Zabun'dan Günaydın'a Cevap

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Günaydın'ın 'Bakanlar geliyor, seçilmiş birisi olarak beni ziyaret etmiyor" sözlerini değerlendirdi.

Yayınlanma:
Zabun'dan Günaydın'a Cevap

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a "Kendisi protokol olarak bakanlarını karşılamaya gelmiş mi? Egoist duygularla Ben Fildişi kulelerinde oturayım, hekes benim ayağıma gelsin' diye bir düşünce olmaz Belediye Başkam Yusuf Ziya Günaydın, Demokrat Parti Genel Başkam Gültekin Uysal’ın kendisini ziyareti sırasında, Isparta’ya gelen ancak kendisini ziyaret etmeyen bakanları eleştirmişti. Günay­dın, “Neredeyse Bakanlar Ku­rulu geldi ancak ilin seçilmiş yöneticisi olarak beni ziyaret etmediler. Bizden değil gibi düşünüyorlar” demişti. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da Günaydın’ın bu sözlerine yanıt vererek, “Kendisi protokol üyesi olarak bakanları karşıla­maya gelmiş mi?” diye sordu.

HERKES BENİM AYAĞIMA GELSİN DÎYE BİR DÜŞÜNCE OLAMAZ
Zabun, ‘‘Burada süreç bu şek­ilde işlemez. Belediye Başkanını protokolde ön sıradadır. Kendisi Bakanlarırımızı karşılamaya gelmiş mi? Bir Belediye Başkanı olarak şehri emin olarak hükümetin, iktidarın Bakan mı o din protokolü olarak karşılamaya iştirak etiniz mi? Egoist duygularla ‘Ben Fildişi kulelerinde oturaymı. onlar benim ayağıma gelsin' diye bir düşünce olamaz. Bakan karşılamasında Belediye Başkanı'nın protokol olarak yerini alması gerekir. Usul budur” şeklinde konuştu.

ARITMA TESİSİ PROJESİNİ BELEDİYENİN TALEP ETMESİ GEREKİR
Öte yandan Zabun, yıllardır akıbeti belli olmayan Göl­cük, Arıtma Tesisi ve Darıderesi gibi projelerin gerçekleşebileceğini duyurdu. Hiçbir projeyi askıkıya almadıklarını, ancak bazı yatırımlar ve icraatlann yerel yönetimin talebi ve ik­tidarın buna destek vermesi suretiyle gerçekleştirilebile­ceğim belirten Zabun,’ Arıtma Tesisi Projesi belediyenin yetki alanında kalan projedir. Bu konuda projesini hazırlayıp iktidar­dan talep etmesi gerekir. Aynı şekilde Darıderesi 2 projesiyle ilgili bir taraftan fizibilite çalışmaları devam ediyor. DSİ Bölge Müdürlüğümüz bu konuyla il­gili çaiışmalarırını sürdürüyor. Ama bunları hayata geçirme konusunda Isparta’yı temsil eden Savın Belediye Başkanı bunları talep etmesi gerekir' dedi.

3 MİLYON TL'LİK KAY­NAĞIN ISPARTA’YA
KAZANDIRILMASI İÇİN ÇABALIYORUZ
Diğer taraftan maddi durumu iyi olmayan ailelerin de doğalgaz kullanabilmeleri için Ankara’dan istenilen 3 milyon TL’lik desteğin de takipçisi olduklarım dile getiren Zabun, ‘’Doğalgaz geçişi olarak çok yönlü olarak meseleye bakıy­oruz. Bir bu sürecin işler hale gelmesi gerekir. İkincisi ise katı kurallar koyarak sonuca ulaşa­mazsınız. Sürecin iyi ayarlan­ması gerekir. Temel düşüncemiz şudur; Deprem yönetmeliği çık­tıktan sonra yapılan binalar ilk olarak ele alınmalıdır. Bu bi­nalarda doğalgaz geçişleri bir­inci etapta sınırlı tutulmalıdır. Ondan sonraki gelecek süreçte bu işin yaygınlaştırılması daha soma düşünülecek bir konudur. İmkânı kısıtlı olan vatan­daşlarımızın da doğalgazla bu­luşabilmesi için sosyal alanda desteklenmesi ayrı bir konudur. O da doğalgaz dönüşümüne katkı sağlayacak bir olaydır. O kaynağın Isparta’ya kazandırıl­ması noktasında temaslarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.