Zabun'dan Liste Değerlendirmesi

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Meclis Üyesi Aday listesiyle ilgili Isparta’nın tüm renklerini temsil eden bir kadro oluşturduklarını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2014 10:30
Zabun'dan Liste Değerlendirmesi

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, uzun süren Belediye Meclis üyesi aday listesini geçtiğimiz gün basın aracılığıyla kamuoyuna duyurmuştu. Listenin gün yüzüne çıkmasının ardından çoğu kesimden destek gelirken muhalefet parti İl Başkanlarının da tepkisine neden olmuştu. Hatta CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti’nin meclis üyeliği listesine “Çorba liste olmuş” yorumunda bulunmuştu.

ÇORBA SAĞLIĞA FAYDALIDIR
Şenol’a espriyle cevap veren Zabun, “CHP İl Başkanı Sayın Şenol çorbadan bahsediyor. Bir defa çorba sağlığa yararlıdır. En faydalı yiyeceklerdendir. Sağlığında sıkıntı varsa buyursun biz kendisine çorba ikram edelim” dedi.

O PARTİDENSE BU PARTİDEN OLMAZ
GİBİ BİR YAKLAŞIMIN İÇERİSİNDE DEĞİLİZ
Öte yandan başka partilerden yapılan transferler konusuna da açıklık getiren Zabun, “Biz şu, bu partiden diye bir gözle bakmadık. Biz şehrin dinamiğini oluşturabilecek, şehre katkı sunabilecek, şehrin enerjisini özellikle ulusal anlamda taşıyabilecek ve temsil edebilecek yapılara ağırlık vermeye çalıştık. O partidense bu partiden olmaz gibi bir yaklaşımın içerisinde değiliz. Bizim için önemli olan şehrin dinamiklerini temsil etmesi. Bu yoldan hareketle listemizde dürüstlüğüyle öne çıkan, yanlışa karşı dik duruşuyla öne çıkan isimlere özellikle yer verdik” diye konuştu.

KUŞATICI VE KAPSAYICI OLMAK ZORUNDAYIZ
Diğer taraftan listeyle ilgili değerlendirmede bulunan Zabun, şunları söyledi; “Parti olarak Türkiye’de yüzde 50’nin oyunu alan bir partiyiz. Bu yüzde 50’nin içerisinde çok farklı kültürlerden gelen, çok farklı dinamiklere sahip olan bir seçmen kitlemiz var. Bu seçmen kitlesi içerisinde biz vatandaşımızı A, B veya C yapıda olarak değerlendirmiyoruz. Yüzde 50 oy potansiyeli olan bir partinin zaten tek klik üzerinde yürümesi mümkün değildir. Toplumu kuşatıcı ve kapsayıcı olmak zorundadır. Biz göreve geldiğimiz ilk günden beri üzerinde durduğumuz hadise budur. Bu yaklaşım yönetim listesi ve Belediye Meclis Üyesi listesinde de söz konusudur.

ISPARTA’NIN TÜM RENKLERİNİ
TEMSİL EDEN BİR LİSTE OLUŞTURDUK
Biz toplumda yanlışın karşısında dik ve ilkeli duruşuyla, toplumda öne çıkan genç, dinamik, seçilebilecek noktalarda toplumun yarı yarıya kesimini oluşturan bayan adaylara ve ayrıca eğitim durumu itibariyle de belli kapasiteye sahip olan arkadaşlarla yola çıkma gibi bir düşüncemiz vardı. Bu düşünceyi hem yönetim kurulu hem de belediye meclis üyesi listemize yansıttık. Biz kuşatıcı, kapsayıcı, Isparta’nın tüm renklerini temsil eden bir çalışma yapmak için yola çıktık. Bunu da başardığımız kanaatindeyiz. Bundan sonra Isparta’da siyaset farklı şekillenecek, farklı gidecek, farklı olacak. Biz bu iddiadayız. Bu farklılık bir defa kendisini önümüzdeki süreç içerisinde hissettirecektir. Biz Isparta’nın menfaatleri ve ihtiyaçlarının arkasındayız. Bu ihtiyaçları takip edebilecek, ihtiyaçları karşılayabilecek ve Isparta’ya katkı sunabilecek isimlerle yola devam ediyoruz.

LİSTENİN DIŞINDA KALAN
ARKADAŞLARIMIZ ÖNEMSENMEDİĞİNİ ZANNETMESİN
Bu listenin dışında kalan arkadaşlarımızı önemsemediğimiz anlamına gelmez. Siyasi kapasitemiz ve siyasi anlayışımız listeye yazdığımız insanlarla sınırlı değildir. Çok daha geniş ve kuşatıcı bakış açısına sahibiz. Siyasetimizi bundan sonraki süreçte belirlerken, bütün hassasiyetleri, talepleri, toplumun bütün katmanlarını kuşatıcı, bütün sivil toplum kuruluşlarını, tüm odaları ve meslek kuruluşlarını siyasetin içine dahil eden bir bakış açımız var. Bunu önümüzdeki süreç içerisinde bütün Ispartalı hemşerilerimiz görecek. Gelecekteki siyaset vizyonumuzun ayak sesleri hem yönetim kurulumuz hem de Belediye Meclis Üyesi listesidir.

BAYANLAR DA SİYASETTE BELİRLEYİCİ OLUYORLAR
Bu arada toplumun yüzde 50’si ortalama olarak bayandır. Toplumun yüzde 50’sini oluşturan bir kapasitenin siyaset dışında bırakılması bir defa doğru değil. Bugüne kadar ki geleneksel siyasi yaklaşımların içerisinde bayanlara maalesef bu anlamda gerekli yer verme eğilimi oluşmuyordu. Ama bizim hem genel başkanımız hem de parti politikamız özellikle bayanlar açısından listelerde değerlendirme yoluna gittik. Gönlümüz daya fazla sayı arzu ediyor. Ama toplumun belli alışkanlıkları var. Bu alışkanlıklar içerisinde bu kadarını yapabiliyorsunuz. Ancak gelecek siyasi anlayışın içerisinde bu sayının çok daha fazla artacağına inanıyorum. Artmasını da şiddetle arzu ediyoruz. Süreç geliştikçe ve demokrasi güçlendikçe bayan vatandaşlarımızın da artık siyasette belirleyici olacağını hep birlikte göreceğiz. Biz buna katkı sunmak istediğimizden dolayı listemizde yer vermeye özen gösteriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum