Zabun’la Tamam Mı? Devam Mı?

Zabun’la Tamam Mı? Devam Mı?

Yayınlanma:
Zabun’la Tamam Mı? Devam Mı?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal yaptığı açıklamada son 2 yılda 20 İl Başkanını değiştirdiklerini açıklaması Isparta İl Başkanı Osman Zabun’un durumunu bir kez daha gündeme getirdi. Zabun’un görevini bıraktırılıp bıraktırılmayacağı önümüzdeki süreçte ortaya çıkacak. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlarda metal yorgunluğuna dikkat çekerek, yorgunluk belirtisi gösteren İl Başkanlarını değiştireceğini açıklamasının ardından Ak Parti’de hareketlenmeler başladı. Bir taraftan da ilçe kongrelerinin başladığı partide Isparta İl Başkanı Osman Zabun’un akıbetinin bayramdan sonra netleşmesi bekleniyor. Şuana kadar Genel Merkezin ‘Seninle çalışmak istemiyoruz, görevinden ayrıl’ dediği 8 İl Başkanı basın toplantıları düzenleyerek yapılacak il kongrelerinde aday olmayacaklarını açıkladılar. 12 il Başkanı ise geçtiğimiz günlerden görevden alındı.

OSMAN ZABUN 

KALACAK MI? GİDECEK Mİ? 

Bu konuda edinilen bilgilere göre; Bazı İl Başkanlarıyla devam kararı alınırken bazıları ile ise yolların ayrılması kararı alındı. Bu doğrultuda; Genel Merkezin Isparta İl Başkanı Osman Zabun ile çalışıp çalışmayacağı ve yollarını ayırıp ayırmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Bu konudaki gelişmelerin ve konunun Kurban Bayramından sonra netlik kazanacağı öğrenildi. 

ZABUN, İKİ DÖNEMDİR BAŞKAN 

Öte yandan, hali hazırdaki Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, ilk dönemi atama, ikinci dönemi seçilmiş olmak üzere iki dönemdir İl Başkanlığı görevini sürdürüyor.  Bilindiği gibi; Ak Parti’de İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ın 31 Kasım 2013 tarihinde 2014’te yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olmak için İl Başkanlığından istifa etmesinin ardından yaklaşık 3 ay Kamil İnci’nin vekalet ettiği Ak Parti İl Başkanlığı görevine 15 Ocak 2014 tarihinde o dönem İl Genel Meclisi Başkanı olan Osman Zabun getirilmişti. Atama ile göreve gelen Zabun, yine yaklaşık bir yıl bu şekilde görev yaptıktan sonra 11 Ocak 2015 tarihinde yapılan İl Kongresinde aynı göreve seçilerek atanmışlıktan seçilmişliğe geçmişti. 

ZABUN’A ‘BIRAK’ DENİLİRSE İLÇE 

KONGRELERİNE VEKALETLE GİDİLECEK 

Bilindiği gibi; Ak Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada il başkanlarıyla ilgili kanaatlerini almak üzere tüm illerin milletvekilleriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, üst yönetimle paylaştığı bilgilere göre ilk etapta 10 ilin hemen, 25 il başkanının da iki hafta içerisinde değiştirilmesi yönünde süreç başlatıldığını açıklamıştı. 

Bu durumda; hali hazırda Türkiye genelinde şuana kadar Ak Parti Genel Merkezinin talebi üzerine 8 İl Başkanının görevinden ayrılmasının ardından, Isparta İl Başkanı Osman Zabun’un durumu Isparta siyaset camiasında merakla bekleniyor. Eğer, Zabun’a ‘görevine devam et’ denilirse ilçe kongreleri Zabun’un önderliğinde yapılacak. Diğer bir seçenek olan ‘görevinden ayrıl’ denilirse Zabun görevi bırakacak ve ilçe kongrelerine belirlenecek olan ‘İl Başkan Vekili’ ile gidilecek. Bu durum il kongresine kadar devam edecek ve il kongresinde partinin yeni il başkanı seçilecek. 

“ON DÖNÜM BOSTAN, YAN GEL 

OSMAN ANLAYIŞI İÇİNDE OLMADIK” 

Öte yandan, 12 Ağustos tarihinde Isparta’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hemen hemen gittiği tüm illerde olduğu gibi Isparta ziyaretinde de ‘değişim’ sinyalleri vererek, metal yorgunluğu olan teşkilatları değiştireceğini Isparta’da da yineleyerek; “Biz asla 10 dönüm bostan yan gel yat Osman anlayışının içinde olmadık” açıklamasında bulunup Isparta teşkilatına mesajını vermişti. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum