Zafer Mahallelilerin 'Hız Kesici' Protestosu

Zafer Mahallesi 205’nci caddede meydana gelen kazaların artması nedeniyle mahalle sakinleri çareyi protesto yapmakta buldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2011 16:20
Zafer Mahallelilerin 'Hız Kesici' Protestosu

Zafer Mahallesi 205’nci caddede meydana gelen kazaların artması nedeniyle mahalle sakinleri çareyi protesto yapmakta buldu.

Kazaların önlenmesi için hız kesici yapılması isteyen mahalle sakinleri, bu sorunun uzun süredir çözülmemesi nedeniyle caddeyi trafiğe kapattılar. Caddede her gün 2-3 kazanın olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Bu caddeye giren araçlar 170-180 kilometre hızla gidiyorlar. Çocuklarımız buradan geçerken korkuyor. Bazen de aşırı hız nedeniyle çocuklarımıza çarpıyorlar. Bunun için Isparta Belediyesine 2-3 defa caddeye hız kesici yapılması için dilekçe verdik. Ama bugüne kadar kimse bizle ilgilenmedi. Sesimizi kimseye duyuramadığımız için mi yoksa garip olduğumuz için mi kulak vermiyorlar bize? Buna bir anlam vermiş değiliz. Böyle yolu kapatarak mı çözüm buldurtacaklar bize. Bu sorunun kısa süre içerisinde çözülmesini istiyoruz. Yetkililerin biran evvel hız kesiciyi yapmalarını istiyoruz. Aksi takdirde kazalar daha da artacak” diye konuştular.

Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı caddeye girmek isteyen Zafer Mahallesi Muhtarı Mehmet Topdal, vatandaşlar tarafından yuhalandı. Bunun üzerine Muhtar Topdal olay yerinden uzaklaştı.

Protesto seslerinin her geçen dakika arttığı caddede Çevik Kuvvet Şube Müdürü Erkan Samaraz, vatandaşları ikna ederken Mahalle Muhtarı Topdal bir vatandaş eşliğinden olay yerine geldi.

Vatandaşı sakinleştirmesi beklenen Muhtar Topdal’da ‘hayati tehlikem söz konusu’ diyerek yolun açılmasını istemedi. Muhtar’a emniyet yetkilileri tepki gösterdi.

Bunun üzerine olay yerine gelen Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız ve Fen İşleri Müdürü Hüseyin Altın, caddeye hız kesicinin yapılacağına dair söz verdi. Ardından mahalle sakinleri yolu trafiğe açtı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum